Канцлерката на Германия Ангела Меркел пристигна в Москва за преговори

...
Канцлерката на Германия Ангела Меркел пристигна в Москва за преговори
Коментари Харесай

Путин посрещна с букет Меркел на последната й визита като канцлер

Канцлерката на Германия Ангела Меркел дойде в Москва за договаряния с президента на Русия Владимир Путин, съобщи ТАСС.

От Берлин прецизираха, че измежду тематиките ще бъдат пандемията от новия ковид, спорът в Украйна, ситуацията в Беларус и Афганистан, както и газопроводът " Северен поток 2 ".

Това е първата среща Меркел и Путин очи в очи от началото на коронавирусната пандемия. За последно двамата се видяха на 19 януари 2020 година в Берлин на интернационална конференция, отдадена на Либия. Вероятно това е последното посещаване на Меркел в Русия като канцлер. Тя към този момент разгласи, че напуща политиката след парламентарните избори в Германия на 26 септември.

След като дойде в Москва, Меркел постави венец пред Паметника на Незнайния боец в московския Александровски парк, след което кортежът й се насочи към Кремъл за договарянията с Путин. Преди началото на срещата съветският президент сервира букет цветя на немската канцлерка и сподели, че " това няма да бъде единствено прощално посещаване ", а " посещаване, изпълнено със съществено и делово наличие ".

Германия остава един от главните търговско-икономически сътрудници на Русия в Европа и в света, означи Путин, което по думите му е заслуга и на Меркел през 16-те й години като канцлер. Руският президент уточни, че през предходната година е имало огромен спад в двустранния стокооборот с Германия, само че през първото полугодие на тази години той се е удвоил.

След това започнаха формалните договаряния в стеснен състав. От съветска страна вземат участие външният министър Сергей Лавров и помощникът на президента Юрий Ушаков, а от немска - представителят на държавното управление Щефен Зайберт и Ута Кристина Байнхоф, която оглавява съвета за външна политика и сигурност към канцлерството. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР