Канцлерът на Германия Олаф Шолц и президентът на Франция Еманюел

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц и президентът на Франция Еманюел
Коментари Харесай

Макрон и Шолц поднесоха изненада, дадоха голямо обещание

Канцлерът на Германия Олаф Шолц и президентът на Франция Еманюел Макрон подчертаха в навечерието на 60-годишнината от сключването на френско-германския контракт за другарство и на двустранната министерска среща в Париж волята си да създадат Европа по-силна, съобщи ДПА.

На фона на войната в Украйна двамата обрисуваха основните моменти от вижданията си за построяването на суверенна Европа, в която хората да могат да живеят в мир, благополучие и независимост. Те направиха това в взаимна публикация в немския " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".
-->
" За да имаме мощна Европа на следващия ден, би трябвало да влагаме повече в нашите въоръжени сили и в основите на нашата европейска отбранителна индустрия ", написаха канцлерът и президентът. Това по тяхно мнение ще увеличи отбранителните качества и ще трансформира Европа в мощен сътрудник, в това число и на Съединени американски щати.

" Обявяваме се изрично за амбициозна тактика за насърчаване на конкурентноспособността на европейската промишленост и за европейска среда, която предизвиква конкуренцията и нововъведенията ", показаха Шолц и Макрон, без категорично да загатват опасенията, че Европа ще бъде сложена в неизгодно състояние от новия американски Закон за понижаване на инфлацията.

Двамата подчертаха още в взаимната публикация, че се стремят към бърз и съответен прогрес в процеса на разширението на Европейски Съюз.

" В същото време би трябвало да създадем по този начин, че разширеният Европейски съюз да остане работоспособен, с по-ефективни институции и по-бързи процедури за взимане на решения, по-специално посредством разширение на гласуването с квалифицирано болшинство в Европейския съвет ", написаха двамата водачи.

Те особено загатнаха страните от Западните Балкани, множеството от които са на разнообразни стадии от дългия развой на присъединение към Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР