Канцлерът на Германия Олаф Шолц е страхува от ескалация с

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц е страхува от ескалация с
Коментари Харесай

Бундесверът в тревога! Очаква ли се руско нашествие в Европа след войната в Украйна?

Канцлерът на Германия Олаф Шолц е опасява от ескалация с Русия и по тази причина е срещу изпращането в Киев на оръжия с огромен обхват

Бундесверът (б.а. Въоръжените сили на Германия) се готви за офанзива на Путин след разгрома на украинската войска. Това оповестява немският таблоид „ Билд “.

Вестникът, представен от съветският телеграм канал „ Операция Z: Военкоры Русской Весны “, се базира на информация от конфиденциален документ, съгласно която още през февруари можело да възникне ескалация сред НАТО и Русия. Затова е създадена и тактика, разказано е по какъв начин ще работи съветският президент Владимир Путин и по какъв начин НАТО да се пази. Десетки хиляди немски бойци било планувано да пазят родината си. 

Според описания сюжет, Русия ще стартира нова вълна от мобилизации и привличане в армията на още 200 000 души през февруари. През пролетта Кремъл стартира масирано нахлуване в Украйна и на фона на незадоволителната поддръжка на Запада до юни 2024 година се чака проваляне на Въоръжените сили на Украйна, написа „ Билд “.

 

След краха на ВСУ, ще бъде нараснал градуса на напрежението в Прибалтика, където през септември ще стартира и огромното обучение " Запад 2024 " с присъединяване на 50 000 бойци от Русия и Беларус.

През октомври 2024 година пък Русия ще трансферира свои войски и ракети със междинен обхват на деяние в Калининград за удари по Сувалкския кулоар, с цел да прокара сухопътна връзка до съветския град през Беларус и да отреже балтийските страни от НАТО.

През декември - незабавно след изборите в Съединени американски щати - там може да стартира пограничен спор и да се стигне до хаос. Според немското издание може да се стигне до политическа рецесия в Америка и Русия да се възползва от това. 

През януари 2025 година пък Полша и балтийските страни щели да предизвикват съвещание на Съвета на НАТО, на което ще предупредят за възходящите рискове от това Русия през март да трансферира спомагателни войски в Беларус и до границите на страните от Прибалтика.

Според секретният проект на НАТО щели да бъдат трансферирани 300 000 бойци на източният фланг, включително и 30 000 немци, написа „ Билд “.

 

Междувременно „ The Sunday Times “ оповестява, че Съединени американски щати не изпращат оръжия с огромен обхват на деяние в Украйна, защото имало риск от съветски нуклеарни удари.

Според изданието и управляващите в Германия се страхували от това и по тази причина упорствали да се ограничи обсегът на ракетите, тъй че украинските въоръжени сили да не могат да ги употребяват за удари по територията на Руската федерация. Канцлерът на Германия Олаф Шолц доста се страхувал от ескалация, написа вестникът. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР