Канцлерът на Австрия Себастиан Курц предупреди за "катастрофа" с мигрантите,

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц предупреди за "катастрофа" с мигрантите,
Коментари Харесай

Себастиан Курц предупреди за катастрофа с мигрантите

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц предизвести за "катастрофа " с мигрантите, сходна на събитията през 2015 година, в случай че Европа не се контракти за обща реакция на миграцията, оповестява "Франс прес ".

Курц насочи предизвестието си по време на среща с негови министри и баварските им сътрудници от немската партия Християнсоциален съюз (ХСС). "Не можем да чакаме, до момента в който имаме злополука като тази през 2015 година ", посочи Курц, имайки поради мигрантската рецесия през 2015-2016 година, при която повече от 150 хиляди души потърсиха леговище в Австрия, чието население наброява 8,7 млн. души.

Скандалът за миграционната политика в Германия сред Меркел и нейния вътрешен министър Хорст Зеехофер, който е водач на ХСС, разклати стабилността на държавното управление в Берлин. Курц настоя, че не желае да взе участие във "вътрешния немски спор ", само че приветства обстоятелството, че имиграцията още веднъж се разисква от водачите на Европейски Съюз преди срещата на върха на Общността в края на месеца.

"Ако полемиката в Германия се ускорява, това е, тъй като в този момент има нова динамичност на европейско ниво, и че в този момент има по-голям късмет да забележим в края на краищата дейности в Европейски Съюз ", уточни Курц.

Той насочи предизвестие към Меркел, давайки да се разбере, че това, което счита по въпроса, е резултат от нейното решение да одобри мигрантите в Германия през 2015 година Онези, които отвориха границите през 2015 година, "са виновни за обстоятелството, че имаме граничен надзор сред Австрия и Бавария, сред Австрия и Унгария, сред Австрия и Италия, и че ситуацията може да стане даже по-лошо ", посочи той.

Курц, който управлява дясноцентристката Народна партия, образува коалиция с крайнодясната Партия на свободата след изборите през предходната година, в които и двете партии издигнаха оправянето с имиграцията за централна тематика. Курц беше външен министър в предходното австрийско държавно управление и постоянно се гордее с дейностите си да затвори "Балканския маршрут " за мигранти през 2016 година

Премиерът на немската провинция Бавария Маркус Зьодер акцентира, че Мюнхен и Виена "имат обща увереност и позиция " по тематиката. Курц съобщи, че има намерение да трансформира миграцията в съществена тематика, когато Австрия поеме ротационното председателство на Европейски Съюз при започване на юли, като се впусна в търсене на съдружници за позицията си. През предходната седмица той разгласи, че Зеехофер, австрийският вътрешен министър Херберт Кикъл и новият вътрешен министър на Италия Матео Салвини, който е ксенофобската "Лига ", са образували "ос на искащите " за битка с незаконната имиграция. Утре Курц ще посети Будапеща, с цел да участва на среща на водачите на страните от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Чехия и Словакия), които обичайно поддържат твърдите политики в региона на миграцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР