Каним ви на 13 октомври от 19.00 часа на прожекцията

...
Каним ви на 13 октомври от 19.00 часа на прожекцията
Коментари Харесай

На 13 октомври ще се състои прожекцията на новия руски игрален филм „На острието“

Каним ви на 13 октомври от 19.00 часа на прожекцията на новия съветски игрален филм „ На острието " и среща с продуцента на кино лентата Михаил Дегтяр. Филмът е за фехтовката - този изящен, гръмък и доблестен тип спорт, за който в никакъв случай до момента не е снимано кино!

Филмът ще бъде прожектиран на съветски с британски надписи.

Филмът ще бъде прожектиран в Голямата зала на Руския дом в София (РКИЦ, ул. Шипка 34), входът е безвъзмезден, маските са наложителни.

Жанр: екшън драма

Режисьор: Едуард Бордуков

В функциите: Светлана Ходченкова, Стася Милославская, Сергей Пускепалис, Алексей Барабаш, Кирил Дегтяр, Евгений Ситий, София Ернст, Хилда Кармен, както и Мария Кисельова и Павел Колобков

Автори на сюжета: Едуард Бордуков, Александър Егоров, Михаил Какуберия, Антон Шеенсон, Анна Соболевская, Игор Гордашник

Оператор: Михаил Милашин

Художник: Денис Исаев

Композитори: Дмитрий Емелянов, Олег Белов

Продуценти: Елена Гликман, Михаил Дегтяр

За кино лентата:

Най-добрата фехтовчица на саби в света, Александра Покровская, е популярна, богата и щастлива. За да влезе в историята, тя просто би трябвало да направи последната стъпка - да вземе олимпийското злато. Но пътят й е препречен от деветнадесетгодишната Кира Егорова, момиче от провинцията, покорило Москва за един момент. Кира побеждава във всички надпревари и не слиза от кориците на лъскавите списания. Целта ѝ е да заеме мястото на Покровская. Започва обезверена борба освен в шампионатите, само че и в живота.

История на основаването:

Идеята за основаване на плана " На острието " принадлежи на продуцентите Елена Гликман и Михаил Дегтяр. Дегтяр е занаятчия на спорта на Съюз на съветските социалистически републики по фехтовка със саби и знае доста секрети и забавни елементи за този спорт от вътрешната страна. Ето за какво той предлага на продуцента Елена Гликман да сътвори филм за спор, който би бил демонстриран в света на фехтовката - този изящен, гръмък и доблестен тип спорт, за който в никакъв случай до момента не е снимано кино.

Главните функции във кино лентата «На острието» извършват Светлана Ходченкова и Стася Милославская.

Светлана играе опитната фехтовчица Александра Покровская, която е посветила целия си живот на своето дело и на великата си цел - да вземе олимпийското злато непременно. Стася играе ролята на младата, обещаваща и ревностна саблистка Кира Егорова, която също се стреми да победи непременно. По време на подготовката за фотосите актрисите вземат уроци по фехтовка при професионални треньори, учат се вярно да държат сабите и да се движат.

Консултантите от Федерацията по фехтовка оказват помощ със препоръки какви би трябвало да бъдат репликите на спортните коментатори.

„ Тук беше значимо освен да дадат ясна формулировка на това, което фенът вижда, само че и това да бъде дребна просветителна стратегия ", изяснява Михаил Дегтяр. - Този спорт се отличава със своята устремност и не на всички са познати разпоредбите ѝ, даже не постоянно е допустимо незабавно да се разбере кой кого е убол. Освен това тези мнения трябваше в действителност да са забавни ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР