Кание Уест съден за 1 милион долара от бивш служител, който твърди, че е бил принуден да работи в опасни условия и да спи на пода в продължение на месеци

...
Според делото, заведено във Върховния съд на Лос Анджелис, Уест,
Коментари Харесай

Според делото, заведено във Върховния съд на Лос Анджелис, Уест, който законно промени името си на „Ye“, незаконно уволни Saxon, след като той отказа да се съобрази с „опасните“ искания на рапъра.

В делото се твърди, че Saxon е бил нает от Ye през септември 2021 г. като ръководител на проекти, който също ще служи като охрана на пълен работен ден в крайбрежния имот за милиони долари.

Освен тези роли, задълженията му ще включват надзор на задачи, свързани със строителството, включително почистване, разрушаване, наемане на изпълнители и координиране на работници.

Съобщава се, че Вие сте купили дома за повече от $55 милиона (£44 милиона) и след това сте го съборили, за да започнете мащабно преустройство.

Изображение: Тони Саксън в защитна риза в имота в Малибу Снимка: Тони Саксън

В резултат на изкормването на имота, според делото, Саксън е прекарал цялата си работа в „спене в импровизирани условия, намирайки празни места на земята и използвайки палтото си като импровизирано спално бельо“.

Продажбите на Yeezy се връщат на старите нива – въпреки че Adidas прекъсва връзките си с Kanye West

Твърди се, че тези условия продължават въпреки „постоянните оплаквания“ от Saxon за условията му на сън и други опасности, включително работници, които „небезопасно разрушават различни части от къщата без предпазно оборудване“.

Саксън твърди, че му е обещано плащане от $20 000 (£16 000) на седмица, но след около месец по-късно той е получил само едно плащане от $20 000 за услугите си заедно със $100 000 (£80 000) за строителни разходи, според жалбата.

Прочетете повече:
Продажбите на Yeezy се връщат на старите нива въпреки разделянето на Adidas с Kanye
Elon Musk възстановява X акаунта на Kanye West

На 22 октомври 2021 г., според делото, Saxon се оплака, че е „изтощен“ от дългите часове и има нужда от време за почивка, но беше игнориран от Ye. Малко след това той твърди, че е наранил тежко гърба си по време на работа, но молбите му за почивка отново са били игнорирани.

На 5 ноември 2021 г., след като Ye отново е игнорирал молбите на Saxon за почивка, рапърът е заяви, че е поискал цялото останало електрическо оборудване и прозорците да бъдат премахнати от имота.

Изображение: Леглото Saxon твърди, че е бил принуден да използва Pic: Tony Saxon

Saxon твърди, че е отказал от съображения за безопасност, в който момент, в делото се твърди, че Йе го е заплашил, преди да му каже „да се махне по дяволите“ и в крайна сметка го е уволнил, след като той отново е повдигнал неплатените си заплати.

Адвокатът на Saxon, Рон Замбрано, каза: „Вие показа безразсъдно пренебрежение към служителите си и пренебрегва закона по невероятно опасни начини по време на целия този проект в къщата на Малибу.

„Нито един служител не трябва да страда от условията на работа, които г-н Саксън е принуден да изтърпи все пак Йе не показа загриженост и просто искаше работата да бъде свършена, въпреки опасните и небезопасни, да не говорим за незаконни, действия, които се опитваше да принуди ищеца да предприеме."

Това последно дело идва след няколко други наскоро подаде жалби срещу Йе и неговото християнско училище Donda Academy в Южна Калифорния, в които се твърди, че има нарушения на трудовото законодателство и образователните насоки, практики за отмъщение, небезопасни условия за учениците и лошо управление.

Рапърът също е съден от фотограф която го обвини, че е грабнал телефона й и го е хвърлил на улицата.

Sky News се обърна към представители на Ye за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР