Канелата е една от най-популярните и най-стари подправки в света.

...
Канелата е една от най-популярните и най-стари подправки в света.
Коментари Харесай

6 невероятни ползи от канелата и в градината

Канелата е една от най-популярните и най-стари подправки в света. Споменава се в Библията, а първите сведения за нея датират от преди 5000 години.
 Ягоди, аспержи, нар и още първи другари в битката със сърдечно-съдовите болести
Кулинарни герои за крепко сърце

Правят чудеса и за други значими органи

А повода не е единствено в неповторимия й мирис. Защото тя сгрява тялото, форсира метаболизма, има антиоксидантни свойства и е постоянен съдружник в борбата със сърдечно-съдовите болести.

Но се оказва, че прави още куп чудеса освен в кухнята и медицината, а и в градината.
 Снимка 544959

Веднага ще отблъснем упоритите мравки , в случай че поръсим малко канела по нормалния им маршрут. Причината е, че подправката безусловно ги задушава и единствено като усетят неповторимото й благоухание, те стартират да се отдалечават.

Силният й мирис заглушава този и на храната към нея, което напълно убива интереса на насекомите и те са принудени да сменят региона с различен, надалеч по-привлекателен.
 Снимка 544960

Канелата е фамозна с противогъбичните си свойства, поради което, както в козметиката, може да се употребява и за унищожаване на гъбите в градината. И още веднъж - би трябвало единствено да поръсим с нея местата, където виреят нежеланите посетители, с цел да не ни безпокоят повече.

Отглеждането на какъвто и да е разсад от нулата не е лесна задача. И в този случай може да разчитаме на защитните суперсили на канелата, която не е фаворитка на плевелите и гъбичките.
 Снимка 544961

И колкото и необикновено да звучи, канелата е подарък от природата за всички заболели растения . Забележим ли пострадвания по листата на обичаното ни растение, е нужно единствено да ги поръсим с малко канела - тя е същински мас за техните рани.
 Снимка 544962

Помага и ако решим да пресаждаме рози . За задачата е нужно единствено да ги потопим за малко във вода с канела, преди да ги настаним в новата им саксия.
 Розмарин, копър, мента - 7 билки против вредители в градината
7 билки против вредители в градината

Как да я предпазим без химикали

И не на последно място - тя гони комарите , прецизират още от Healthy And Pretty. Насекомите имат силна непоносимост към аромата й, поради който пък ние постоянно я държим на разположение в кухнята.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР