Кандидатурата на проф. Тодор Тагарев за нов военен министър след

...
Кандидатурата на проф. Тодор Тагарев за нов военен министър след
Коментари Харесай

ГЕРБ: Радев определи Заков за военен министър

Кандидатурата на проф. Тодор Тагарев за нов боен министър след настояването Стефан Янев да си тръгне от поста е била неприемлива не за някого другиго, а персонално за президента Румен Радев. Затова се е наложила и промяната на номинацията му с тази на непрекъснатия представител на България в НАТО Драгомир Заков, разкри някогашният външен министър Екатерина Захариева. Депутатката от ГЕРБ съобщи, че съчувствала на проф. Тагарев, тъй като е бил употребен в тази тежка обстановка.

" А във връзка с господин Заков - който явно е допустимата кандидатура за Радев и Българска социалистическа партия, му поисквам и се запитвам, с цената на какво е такава допустима кандидатура?! Нямам подозрение в неговата геополитическа ориентировка ", взриви Захариева пленарната зала.

Но рокадата, по думите й, будела няколко въпроса - дали въобще Петков разполага с съдружно съглашение? " Докога Радев ще дефинира министрите ви? Вярно е, че той ви сътвори, само че и промените в кабинета ще съгласувате с него? ", пита тя.

И прикани Петков да се въздържа от неправилна изразителност във връзка с евакуацията на българите от Украйна, която министър председателят назова " изнасяне на българите ". " Надявам се никого да не изнасяме от там ", възмути се Захариева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР