Кандидатът за президент на САЩ демократът Джо Байдън постигна убедителна

...
Кандидатът за президент на САЩ демократът Джо Байдън постигна убедителна
Коментари Харесай

Демократът Джо Байдън води убедително на първичните избори в САЩ

Кандидатът за президент на Съединени американски щати демократът Джо Байдън реализира безапелационна победа на миналия „ Супер вторник “.

Бившият вицепрезидент завоюва 8 от 14-те щата, в които се организират първоначални избори. Байдън води безапелационно в основни щати като Масачузетс, Алабама, Северна Каролина и Вирджиния.
Супер вторник: Демократите в Съединени американски щати гласоподават на първичните избори в 14 щата Вотът ще дефинира кой да бъде претендентът на партията на президентските избори
Към момента се чака Байдън да завоюва вота в Тексас и Мейн.

Другият претендент в конкуренцията Бърни Сандърс печели в родния си щат Върмонт и в Колорадо, само че има огромни шансове да завоюва значимия щат Калифорния.
Демократът Пийт Бутиджидж се отдръпва от конкуренцията за президент на Съединени американски щати Решението му бе обявено след тежкото проваляне в Южна Каролина
Двамата са водещите претенденти на Демократическата партия, които ще се изправят против Доналд Тръмп на изборите през ноември.

Големият губещ е някогашният кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Той похарчи над половин милиард $ от персоналните си средства за предизборна акция, само че завоюва единствено в Американска Самоа и няма победа в нито един щат. Същото важи и за Елизабет Уорън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР