Кандидатът за президент на Еквадор Фернандо Вилависенсио, който беше убит

...
Кандидатът за президент на Еквадор Фернандо Вилависенсио, който беше убит
Коментари Харесай

Убитият еквадорски политик е предупреждавал, че албанската мафия контролира страната

Кандидатът за президент на Еквадор Фернандо Вилависенсио, който беше погубен на 9 август на избирателен протест, е предупреждавал, че управляващите би трябвало да вземат ограничения против албанската мафия, която съгласно него управлява страната дружно с други два мексикански картела, предава CNN.

" Днес Еквадор се управлява от картели от ново потомство - " Халиско " и Картела " Синалоа ", и двата от Мексико, както и от албанската мафия “, е декларирал Вилависенсио пред американската телевизия през май.

Той е подчертал, че Еквадор се е трансформирал в " нарко страна " и е призовавал за започване на битката против " политическата мафия ".

През март тази година албанският Juronujz написа, че връзките на еквадорския президент Гилермо Ласа могат да доведат до неговото събаряне.

Тогава локалните медии са разгласили няколко прихванати записи на Джовани Понсо и Маура Варгас, генерали от еквадорската полиция, обсъждащи по какъв начин да спасят президента от възможен импийчмънт.

Медийните известия също са съдържали информация за корупция и престъпни афери, в които се допуска, че е забъркан зетят на Ласа, Данило Карера, прочут като " Големият кръстник ".

Освен всичко друго, Карера е упрекнат и във връзки с албански мафиотски групи, а еквадорските медии са оповестили, че президентската акция на Ласа през 2021 година е била финансирана от тези групи с 1,5 милиона $ (2.72 милиона долара).

В следствие за корупция и наркотрафик на хора, близки до президента Ласа и албанската мафия, се появява името на министъра на земеделието Бернардо Манзано, който подаде оставка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР