Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и бившият футболист

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и бившият футболист
Коментари Харесай

Димитър Бербатов и Стилян Петров призоваха ФИФА и УЕФА да разследват Борислав Михайлов

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и някогашният футболист Стилян Петров, който е част от неговия екип използваха профилите си в обществените мрежи, с цел да призоват интернационалните футболни централи ФИФА и УЕФА да стартират следствие против сегашния президент на БФС Борислав Михайлов.

Техните претенции са подбудени по съмнения, че Михайлов е взел участие в уреждането на мач на българския народен тим по футбол дружно с избрания като глава на " черното тото " Дан Тан и някогашния президент на Беласица Петрич Костадин Хаджииванов. Тяхна обща фотография се появи в пространството преди няколко дни, а през вчерашния ден по време на конференция Бербатов съобщи: " Една фотография приказва повече от 1000 думи. "

Конкретния дуел, към който Димитър Бербатов и Стилян Петров насочват вниманието е равенството 2:2 против Естония през 2011 година.

" Уреждането на мачове и корупцията във футбола имат дълга история между тях. Въпреки това актуалното потомство сме изправени пред нещо изцяло друго, един безусловно нов феномен, с който, в случай че не се борим, той ще унищожи футбола, какъвто го познаваме. Не чакаме нищо по-малко от ФИФА и УЕФА ", написаха Бербатов и Петров.

В техните постове двамата някогашни капитани на националния тим споделят още, че въпросният Дан Тан и Хаджииванов са били забъркани в уреждането на още два мача с присъединяване на националния тим на България - равенството 1:1 против Южна Африка през 2010 година и успеха на младежките национали с 5:0 против Зимбабве през 2009 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР