Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде пресконференция относно

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде пресконференция относно
Коментари Харесай

Бербатов: БФС се опитва пак да направи схема, за да не бъдем допуснати на Конгрес

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде конференция по отношение на анулирания от футболния съюз постоянен конгрес на 18 март.

" Причината за тази конференция е да ви осведомяваме какво се случва сега с кандидатурата ми за президент, Конгреса и подписката.

Направихме отново обиколка с моя екип, обиколихме тимовете и сподделихме концепциите и проектите си както би трябвало когато си претендент за президент на БФС. Видяхме желанието им за смяна, което личеше по метода по който участваха. Видяхме и разочарованието. Имат хрумвания да бойкотират шампионатите, което е доста коренно и не желаеме такова нещо. Промяна, за която се борят към момента нищо не се случва.
 Ники Михайлов: Не виждам борба сред татко ми и Бербатов, а единствено хора, които водят отрицателна акция
Ники Михайлов: Не виждам борба сред татко ми и Бербатов, а единствено хора, които водят отрицателна акция

" И акцията е повече от година "

Тази подписка е импортирана на 31 януари, през днешния ден е 15 март и арбитър още не се е произнесъл. По закон 1/3 би трябвало да се създадат тези подписи и да сев ходират в съда и това производсто да сер еши в бърз и къс период. В момнета месец 15 дни няма решение-. Разбрахме, че някои от клубовете са поискали съдията да си направи отказ. Не мога да ви неистина - обстановката е такава, че като се събраха подписите потеглиха да се събират контрадекларации. Тези контрадекларации се входират в съда и там би трябвало съдията да ги отхвърли или вземе под внимание. Давам образец с предишното такова произвеждане и беше взето за малко време решението, тъй като по закон събрал ли си подписи би трябвало да се назначи Конгрес. В момента се дава опция да се събират контрадекларации, в случай че се съберат задоволително се обезсмисля цялото това нещо. Някои са поискали отказ на съдията поради това нещо. Малко е неразбория и каша. Юридически хватки се ползват. Допитал съм се до юристи.

Отиваме към Конгреса, който е най-важната тематика. Септември в Търговския указател има покана за постоянен избирателен конгрес на 18 март. Януари има Изпълком на БФС, който даже на конференция удостоверява този Конгрес и отхвърля да свика подобен конгрес по подписката и я приема единствено за сведение. В края на февруари обаче се събира нов Изпълком, на който утвъждават провеждането на конгреса. На 1 март отново се събират и анулират провеждането. В дневния ред обаче участва точка организационни правила за провеждането, само че няма точка за отменянето му. В момента поканата за постоянен конгрес още е в Търговския конгрес. По тази причина Конгресът не може да бъде анулиран. Тъй като 30 дни преди провеждането му не може да се трансформира дневният му ред не може и да се анулира. За това Конгрес би трябвало да има.

До 31.03.2022 БФС би трябвало да показа бюджет на ММС одобрен на Конгрес. Ако не се случи това рискуват да им се отнеме лицензът. Конгресът е анулиран, само че зала 3 на НДК сега е резервирана. Защо се резервира тази зала, в случай че Конгрес няма да има?!
 Бербатов: Конгресът се отсрочва с тарикатски номера и схеми, помолих министъра да проверява
Бербатов: Конгресът се отсрочва с тарикатски номера и схеми, помолих министъра да проверява

" Докато клубовете не ни дадат късмет да се потвърдим, няма да има смяна "

Или ще има някакъв Конгрес, или ще се попречи да се организира подобен легален. БФС се пробва отново да направи скица да не бъдем позволени на Конгрес, а подобен да се състои. За това всеки клуб, който е издигнал законно пратеник и е подал документите в деловодството на БФС в период се смята, че делегатите им са годни и могат да вземат участие на Конгрес. Дори да не са им признати документите, се приема, че тези документи са годни. Призовавам всички клубове, които са излъчили делегати, че съгласно мен е редно в петък да бъдат пред НДК зала 3. Аз и моят екип ще бъдем там. Заповядайте да отразите какво се случва. Петък, 10:30ч - ние ще бъдем там. Призовавам министърът на спорта да изпрати представители на инспектората, с цел да следят и те какво се случва, защото ММС въпреки всичко издава лиценз на БФС. Залата е резервирана за 17-и и 18-и март. По принцип се резервират зали за 2 дни, в случай че има да се инсталира нещо в залата. Защо е непокътната такава огромна зала?! Ние ще бъдем там, тъй като Конгресът не може да бъде анулиран. Ще бъдем там.

Информирали сме УЕФА, ФИФА. Никой не желае да се стига до крайности. Търсим обединяване. Това всичко стартира от естествен законен конгрес. Нямаше дас ме тук в този момент ид а приказваме всичко това, в случай че до момента се беше провел почтен и транспарантен Конгрес. Не ми се желае до там да се лишава лиценза на БФС, тъй като това е процедура с последствия ", сподели Бербатов.

" Мандатът на управлението на БФС е изминал на 16 февруари. Затова споделям, че кашата и неразбориите са толкоз доста, че човек се изгубва. Кой управлява, кой взима решения, кой Изпълком е за това, кой за друго. Обединението минава през чистен и транспарантен Конгрес. Толкова е просто. Избягваме всички тези неприятни обстановки.

Конгресът не е анулиран. Това, че са се събрали едни хора и са споделили едно нещо. Те по правилник не могат да го създадат. Както взеха решението, че няма да има балотаж. Без да се чете устава, погазва се, еднолични решения, които водят до такива неприятни обстановки. Тези въпроси не са към мен, а към хората, които ги взимат. Аз се оправдавам на клубовете за тези обстановки, поражда разделения, само че това е ситуацията. Докато не се организира почтен и транспарантен Конгрес с моя екип няма да се откажем ", съобщи Бербатов.
 Бербатов предложи на Рангник да смени капитана на Ман Юнайтед
Бербатов предложи на Рангник да смени капитана на Ман Юнайтед

" Не е елементарно "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР