Кандидатът за президент на Българския футболен съюз – Михаил Касабов,

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз – Михаил Касабов,
Коментари Харесай

Касабов: Може да променим някои неща, при Георги Иванов вече се видя напредък

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз – Михаил Касабов, застана пред камерата на DIEMA SPORT и предаването „ Домът на футбола ” дни преди Конгреса, който ще се състои на 15-ти март.

Касабов, който е част от структурите на родната централа отдавна, изложи своите хрумвания и изрече мнение по наболели проблеми на играта у нас. Той добави, че в случай че бъде определен за президент на БФС, ще продължи програмата, която се развива последните две години под управлението на Георги Иванов – Гонзо.

„ В продължение на 28 години като вицепрезидент отговарях за интернационалната активност. Там бяха моите старания и аз не съм се месил. Сега виждам, че някои неща могат да бъдат изменени, само че единствено с екип. Сам няма да мога нищо. Смятам, че мога още малко да допринеса за промени в българския футбол ”, показа Касабов.

„ Българският футболен съюз към този момент работи по една стратегия от две години под управлението на Георги Иванов и неговия екип. Има прогрес. Тази стратегия ще продължи, в случай че бъда определен. Това е несъмнено. Освен това аз имам концепция да прехвърлим последователно доста от администрацията на шампионата към професионалната лига ”, добави Касабов.

„ Моето мнение е, че българският футбол не е толкоз зле, колкото го изкарват някои хора. Да не забравяме, че националният тим е една дребна част от Българския футболен съюз. Всеки уикенд се играят сред 800 и 900 мача в другите шампионати. Това е голяма работа и голяма конструкция. Трябва да се управлява, това не е толкоз елементарно. Не е единствено националния тим. Има доста, доста футбол, който се играе в България. Положителното е повече от това, което регистрирам като неприятно. Бяха направени и доста хубави неща. За мен е доста значимо да има ясни и точни правила, които се съблюдават от всички и важат от всички. Надявам се, че ще намерим разговор с страната и общините, което е най-важно, с цел да можем да изградим материална база, която дава отговор на актуалните условия и от ден на ден и повече младежи да се възпламенят към футбола ”, приключи Михаил Касабов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР