Кандидатът за кмет на София поздрави най-добрата лекоатлетка в света

...
Кандидатът за кмет на София поздрави най-добрата лекоатлетка в света
Коментари Харесай

Д-р Асен Ангелов: Спорт в София за децата и семействата

Кандидатът за кмет на София поздрави най-хубавата лекоатлетка в света измежду ветераните Магдалена Христова
В сърцето на столицата, претендентът за кмет на София, доктор Асен Ангелов, поздрави международната шампионка от Торун, Магдалена Христова. В края на март тя донесе две трофеи от шампионата по лека атлетика. Преди броени дни ветеранът в леката атлетика още веднъж популяризира България с следващо европейско самопризнание в леката атлетика. Целта на срещата беше разискването на значими тематики, като възстановяване на изискванията за спорт,  положението на спортните уреди, както и местата за отдих и спорт за деца и фамилии навън в столицата.

Магдалена Христова, известна със своите впечатляващи достижения в леката атлетика, освен в България, само че и в целия свят, дойде с усмивка на лицето и дружно с претендента за кмет Асен Ангелов разговаряха за значимостта на спорта за физическото и психическото здраве на столичани и за методите, по които могат да се подобрят изискванията за спорт в София.

Един от главните въпроси, наранени по време на срещата, беше реновирането и поддържането на стадионите и спортните комплекси в София, бяха разисквани и тези, които са в цялостна съсипия, като, да вземем за пример, Стадион Септември. Д-р Асен Ангелов акцентира нуждата от вложения във всекидневния спорт, тематични паркове, спортни уреди навън за деца и родители. Двамата с Магдалена Христова се съгласиха, какъв брой е значимо да има и такива за хора с увреждания, което е работа на общината. „ Пари има в София има доста, само че не се ръководят добре. Общината в София няма съответна стратегия за развиване на спорта и бистрота на бюджета.  Моля те, да ме посъветваш и да ми окажеш помощ, като предстоящ общински консултант, и като стана кмет да решим казуса с неналичието на условия за спорт в всекидневието на  софиянци. На мен ли ми се коства или това е по този начин, че главно има площадки за дребни деца и фитнеси навън? “ – попита претендентът за кмет на столицата, обръщайки се към националната ни горделивост. „ Има един единствен стадион за лека атлетика в София! А олимпийските спортове? Няма нито един детски басейн, където децата да упражняват плуване. Добър образец, за жалост единствено един, е скейт парка в Студентски град. Но до там няма превоз. На родителите към мен им се постанова персонално с колите си да отделят един ден, с цел да заведат децата си до там. Има потребност от повече положителни пимери, само че твоя ще е работата, като кмет и, като финансист да намериш пари за тях. “ – допълни  Магдалена Христова, която е с преференция 105 в листата от претенденти за общински съветници на доктор Асен Ангелов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР