Кандидатът за кмет на Русе от Местна коалиция БСП за

...
Кандидатът за кмет на Русе от Местна коалиция БСП за
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Общината трябва да създаде удобна среда за живот в домовете за възрастни хора*

Кандидатът за кмет на Русе от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " Пенчо Милков беседва с възрастните хора от дом " Възраждане ". " Русе от дълго време не е градът, който беше в предишното и вие най-добре виждате това, тъй като сте строители на всичко в него ". Това съобщи на среща с възрастните хора от дом " Възраждане " в Русе претендентът за кмет от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " Пенчо Милков. " Кметът на Русе би трябвало да е задоволително енергична персона, с цел да изведе града още веднъж на мястото, което му се поставя - да бъде северната столица на България ".
" Факт е, че хората в страната застаряват трагично. Затова ние като политици и управници би трябвало да сме наясно с този факт и да имаме особено отношение и грижи към тях ", съобщи Пенчо Милков. Това, което е направено досега не е малко, разяснява той. И посочи, че като кмет освен ще задържи постигнатото, само че ще укрепи грижата и ще се стреми да сътвори комфортна витална среда за възрастните хора - поддържане на постройката на дома, на подстъпите към нея, засилено внимание по местата за секване наоколо, ангажиране с битовите потребности, създаване на рампи за инвалиди.
По време на срещата хората споделиха доста от проблемите на всекидневието си в дом " Възраждане ". Засегнаха въпросите за качеството на храната, която получават, за хигиеничните материали, за потребността от нова кола за спешна помощ и микробус, за неналичието на подобаващи обществени асистенти. Обърнаха внимание на нуждата от създаване на дребен павилион за пакетирани храни на територията на дома за потребностите на тези от тях, които нямат физическа опция да пазарят в града. Поставиха въпроса за бездомните животни, които обикалят наоколо и основават стеснение на доста от тях.
В качеството си на депутат Милков отговори на разнообразни въпроси и разиска с пенсионерите наболели тематики: " Бюджетът за опазване на здравето е огромен, съобщи той, единствено че парите отпътуват в транснационалните компании и частните лечебни заведения. Затова ние, в Българска социалистическа партия, сме внасяли законопроекти парите от Здравната каса да бъдат единствено за държавни и общински лечебни заведения. Тогава към този момент здравните служащи в държавните и общинските лечебни заведения ще получат обилни средства и в границите на година, две, три ще се снабдят с техника, ще придобият самочувствие. Най-добри експерти ще дойдат да работят в тези заведения ", добави той.
На въпроса, касаещ основаване на закон за възрастните хора, Милков показа: " Ние, социалистите, искахме отношението към възрастните хора да е делигирана активност на страната и пенсионерските клубове да се финансират. Отделно, към пенсиите да има добавки - във връзка с здравното положение, във връзка с местоживеенето. Бяхме създали това предложение. Управляващите го отхвърлиха на първо четене. " В края на срещата Милков съобщи, че като кмет ще съблюдава правилата на единение и обединяване. От своя страна, хората от дом " Възраждане " му пожелаха триумф и на добър час.
*Тази обява е по контракт за осведомително обслужване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР