Кандидатът за кмет на район „Младост“ от ГЕРБ /СДС/ Мария

...
Кандидатът за кмет на район „Младост“ от ГЕРБ /СДС/ Мария
Коментари Харесай

Мария Илиева: Няма да има събаряне на пазара в Младост

Кандидатът за кмет на регион „ Младост “ от ГЕРБ /СДС/ Мария Илиева изрично опроверга слуховете, че пазарът в столичния регион ще бъде съборен. Това оповестиха от Политическа партия ГЕРБ.

"Има опити да се употребява и пренасочва гражданската сила. Собственикът на терена насочи предложение за смяна на предназначението до основния проектант на региона. Искам изрично да заявя, че няма да има срутване на пазара в "Младост ". Няма издадено ново позволение за градеж и притежателят на пазара е отдръпнал предлагането си за смяна на предназначението на терена “, изясни Илиева.

Кандидатът за кмет на „ Младост “ разяснява и проблема с преместването на Центъра по наркомании в региона.

„ Веднага откакто научих насочих запитване към здравния министър и той ме осведоми, че центърът ще бъде изместен. Европейската процедура демонстрира, че тези институции са по-полезни, когато са отвън центъра на града ", разяснява Мария Илиева.

По думите ѝ в този момент Министерството на здравеопазването би трябвало да реши къде да бъде разположен центърът.

"Трафикът е проблем на всеки огромен европейски град, в това число и на София. Още идната седмица стартира работата по разширението на Южната дъга. Предвиждат се нови спирки на метрото в квартала. Имам концепция за изграждане на модулен паркинг, с който ще се обезпечат паркоместа за доста коли ", показа още Мария Илиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР