Кандидатът за кмет на ПП СЕК за Бургас Константин Бачийски

...
Кандидатът за кмет на ПП СЕК за Бургас Константин Бачийски
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Кандидатът-кметът за Бургас Бачийски опита да наруши закона, СИК му даваха уроци

Кандидатът за кмет на Политическа партия СЕК за Бургас Константин Бачийски се опита да гласоподава с аления си интернационален паспорт в СИК 109 в ОУ „ Найден Геров “ в ж. к. „ Меден рудник “, предава Флагман. Това стана към 17 часа. Оказа се, че колкото и да желае да се легитимира по този метод, той няма право, защото в Изборния кодекс ясно е написано, че може да се гласоподава единствено с персонална карта или зелен паспорт (в случаите, когато става дума за лице, родено преди 1939 г.).
Членовете на СИК 109, спазвайки буквата на закона, в детайли обясниха на Бачийски за какво не може да упражни правото си на избор с аления паспорт, който служи за пътувания в чужбина, само че не и за гласоподаване в България. След къса блъсканица се оказа, че персоналната карта на Бачийски се намира в автомобила му, само че за какво е упорствал да упражни правото си на глас с интернационален паспорт не се разбра.
Минути по-късно той се върна в секцията и се показа още веднъж на секционната комисия с персонална карта в ръка, по този начин съумя най-сетне да даде своя избор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР