Кандидатът за канцлер от германския Християндемократически съюз Армин Лашет призова

...
Кандидатът за канцлер от германския Християндемократически съюз Армин Лашет призова
Коментари Харесай

Кандидатът за канцлер на ХДС иска от НАТО и ЕС бърз отговор на събитията в Афганистан

Кандидатът за канцлер от немския Християндемократически съюз Армин Лашет прикани НАТО и Европейски Съюз за бърз отговор на събитията в Афганистан.

„ Това е най-големият неуспех, който е сполетявал в миналото НАТО “, съобщи водачът на консерваторите.

Разтърсващо е да следим с каква скорост талибаните превзеха Кабул и афганистанските провинции. Видимо е, че задължението на интернационалната общественост там не съумя по никакъв метод, призна той след съвещание на президиума на ХДС.

Лашет назова ставащото филантропична и политическа злополука.

„ Бундесверът е към момента там и оказва помощ да се спасят човешки животи “, съобщи той. След като изведем нашите жители от страната, би трябвало да проучваме по какъв начин се стигна до тук.

„ Трябва да настояваме за праволинеен разбор за грешките, които допуснахме - Германия и всички съдружници “, уточни още водачът на ХДС.

Преди съвещанието Лашет приказва и на избирателен протест в Северен Рейн-Вестфалия. Той съобщи, че в случай че ХДС завоюва и той бъде определен за канцлер, неговото държавно управление ще се състои от еднакъв брой мъже и дами и ще има представители от всички провинции.

Победата на ХДС обаче е все по-несигурна. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че ХДС има единствено 25% утвърждение, а стартира предизборната акция с 30%.

Социалдемократите пък към този момент изпреварват зелените и имат 20% утвърждение, до момента в който зелените паднаха до 18%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР