Кандидатът на републиканците пък му отговори, че е най-лошият президент

...
Кандидатът на републиканците пък му отговори, че е най-лошият президент
Коментари Харесай

Тръмп доминира на вота в „супервторника“, Байдън го нарече заплаха за демокрацията

Кандидатът на републиканците пък му отговори, че е най-лошият президент в историята

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и някогашният президент Доналд Тръмп реализираха победи на първичните избори в по този начин наречения супервторник в редица щати, проправяйки пътя за историческо повтаряне на конфликта сред тях от предходните избори, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Тръмп завоюва гласовете на републиканците допълнително от 10 щата - в това число в Калифорния и Тексас и се оправи с предизвикването от страна на някогашната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, която бе единственият останал негов противник за номинацията на републиканците. След днешните резултати Хейли към този момент няма действителен късмет да завоюва номинацията, показва Ройтерс.

След безапелационното си показване в 15 щата в " супервторника " Тръмп съвсем си е обезпечил поредна президентска номинация, макар че е изправен пред голям брой престъпни обвинявания.

Тръмп и Байдън насочиха вниманието си един към различен, когато резултатите станаха ясни. В победната си тирада, произнесена в Мар а Лаго във Флорида, Тръмп атакува имиграционната политика на Байдън и го назова " най-лошия президент " в историята. " Пети ноември ще остане в историята като най-важният ден в историята на нашата страна ", сподели още Тръмп.

В свое изказване Байдън още веднъж показа Тръмп като опасност за американската народна власт. " Резултатите от довечера оставят на американския народ явен избор: ще продължим ли да вървим напред или ще позволим на Доналд Тръмп да ни повлече обратно към хаоса, разделянето и тъмнината, които белязаха неговия мандат ", съобщи американският президент.

Беше предстоящо, че Байдън елементарно ще завоюва първичните избори на демократите, макар че деятели, които се опълчват на мощната му поддръжка за Израел, приканиха американците мюсюлмани и прогресивните хора да подадат протестни гласове, като гласоподават с " Не поддържам никого " в Минесота, както направиха преди този момент в Мичиган.

Прогнозите са, че Байдън ще завоюва Минесота, само че делът на бюлетините " не поддържам никого " е достигнал 20,4% при преброени към половината от предстоящите гласове. Президентът завоюва в 14 други щата, в това число гласуването по пощата в Айова, което завърши през вчерашния ден. Той претърпя и едно проваляне - в американската територия Американска Самоа, където предприемачът Джейсън Палмър завоюва с 51 гласа против 40 за Байдън.

Поредната конкуренция сред 77-годишния Тръмп и 81-годишния Байдън наподобява е мечтана от малко американци, показва Ройтерс. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че и Байдън, и Тръмп имат невисок рейтинг на утвърждение измежду гласоподавателите.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР