Кандидатът на ПП-ДБ за управител на Националната здравноосигурителна каса Станимир

...
Кандидатът на ПП-ДБ за управител на Националната здравноосигурителна каса Станимир
Коментари Харесай

ДАНС уличи Станимир Михайлов, кандидат на ПП-ДБ за шеф на НЗОК, в лъжа

Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов е излъгал пред здравната комисия в Народното събрание.

 

Това излиза наяве от отговор на ръководителя на ДАНС Васил Тончев на питане от страна на ръководителя на комисията проф. Костадин Ангелов.

 

Както към този момент Епицентър. бг писа - претендентът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов е направил две закононарушунния -  подписал е декларация с погрешно наличие при изповядване на имотна договорка за укриване на налози и е укрил благосъстоятелност на компания, с което е нарушил закона за изпиране на пари.

На 24 юли пред комисията Михайлов декларира във връзка въпроса дали като акционер и изпълнителен шеф на компания „ Балкан заем “ АД е подал декларация по Закона за ограниченията против изпирането на пари:

„ Като съветник 2018 или 2019https://epicenter.bg/article/Stanimir-Mihaylov/321303/11/0 година по отношение на промени в закона за ограниченията против изпирането на мръсните пари, аз персонално подписах съобщение декларация до ДАНС, в което съм показал кои са крайните притежатели, с какво тъкмо се занимава компанията и всичката останала информация, която беше поискана. “

 

В ДАНС не е постъпвала декларация за действителния притежател на " Балкан заем " АД. Това пишат в писмо до здравната комисия в Народното събрание от организацията за национална сигурност.

 

Кандидатът за началник на НЗОК Станимир Михайлов беше изслушан там в понеделник. На въпрос дали е подал декларация за действителния притежател на компанията, той отговори, че ще се платят административните санкции. " Хора сме, работим и бъркаме ", изясни Михайлов.

 

" Балкан заем " АД е акционерно сдружение и би трябвало да подава декларация в Агенцията по вписванията за действителните притежатели по Закона за ограниченията против изпирането на пари. Михайлов е шеф и член на съвета на шефовете. Точно хората на тази служба би трябвало да подават декларациите. Ако не го създадат, има административна санкция.

 



На 25 юли 2023 година проф. Ангелов в качеството си на ръководител на комисията изпраща публично писмо до ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “, с което моли във допустимо най-кратки периоди да ми бъде предоставена информация дали е подадена такава декларация, според условията на Закона за ограниченията против изпирането на пари, и в случай че да, кои са действителните притежатели на компания „ Балкан заем “ АД.

Отговорът на ръководителя на ДАНС гласи:

„ След осъществена служебна инспекция е установено, че в ДАНС не е постъпвала декларация по отношение на действителния притежател на „ Балкан заем “ АД. “

 



Приложения:

 

Писмо на проф. Костадин Ангелов за наличие на подадена декларация по Закона за ограниченията против изпирането на пари от господин Станимир Боянов Михайлов в качеството му на акционери изпълнителен шеф на компания „ Балкан заем “ АД - Писмо КЗ отговор ДАНС за Станимир Михайлов

 

Отговорът на ДАНС - 1 Отговор ДАНС С. Михайлов 26.07.2023 година

 
Станимир Михайлов е единствен претендент за шеф на НЗОК, номиниран от коалиция ПП-ДБ. В петък следва избирането му за шеф на НЗОК. До момента остава мистерия кой е действителният притежател на компания " Балкан заем " АД, където Станимир Михайлов е акционер и шеф.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР