Кандидатът на ГЕРБ за вицепремиер, а впоследствие - за ротационен

...
Кандидатът на ГЕРБ за вицепремиер, а впоследствие - за ротационен
Коментари Харесай

Ние не ви се натискаме за министри: ГЕРБ замрази преговорите за кабинет

Кандидатът на ГЕРБ за вицепремиер, а след това - за ротационен министър председател в държавно управление с " Продължаваме промяната - Демократична България " Мария Габриел разгласи, че ГЕРБ замразява договарянията за сформиране на държавно управление. Това е решение на управлението на ГЕРБ след разгласяването на записи от заседание на " Продължаваме промяната ".

ГЕРБ е възмутена от стила на ръководство на " Продължаваме промяната ", проличал в изтеклите записи, който, съгласно оценката на ГЕРБ, се разминава с европейските полезности.

" Всичко си има граница, не мога да приема народна власт да се гради на основата на неистина и неспазване на съществени правила на републиката, " сподели Габриел. " Оставям настрани лъжите за моята персона, казусът е, че може да става дума за метод на ръководство, който е в прорез с демократичните управнически практики ", съобщи тя на конференция. По думите й " става въпрос за визия на ръководството на страната, съблюдаване на правилата на българската република ". " Без ясни гаранции за спазването им, не бих могла да се наемам на този стадий ", сподели някогашният български еврокомисар. добави, че прекратяването изпраща явен сигнал да се водим от потребностите на страната, а не други не толкоз благородни намерения ".

Лидерът Бойко Борисов акцентира, че ГЕРБ е направила доста взаимни отстъпки, отстъпвайки премиерския пост и своя мандат и спазвайки контрактуваното в законодателната стратегия с приемането на закона против домашното принуждение и наказателно-процесдуалния кодекс.

" Тръгнахме от под нулата, а за седмица- две постигнахме резултати. Трябва да се отвори тематиката с бюджета, да решим удължаващ бюджет ли ще има, или ще приемем бюджет, само че е безконтролно да оставим страната " продължи той.

Борисов напомни че през вчерашния ден е споделил, че записите не могат да му повлияят, само че се е доверил на казаното от Кирил Петков, че са направени от българските служби. " Да записваш партийна централа е най-тежкото нарушаване на демокрацията, само че се оказа, че не е по този начин ", изясни той промянатав позицията си.

Борисов насочи обвинявания, че " Продължаваме България " са дискредитирали България пред задграничните сътрудници с диалозите за поддръжка от непознати посолства. Заяви, че в никакъв случай в дългогодишната му процедура не е имало координиране на постове, нито има такава процедура. по думите му международните водачи отсега нататък няма да желаят да разтоварят по телефона, нито да си разменят имейли с България, тъй като е доста неприятен звук да се разяснява кой с кого е разтговарял и какви сделки е постигнал.

Лидерът на ГЕРБ изрази удивление, че записите са изтекли с пет дни забавяне и изрази увеленост, ще има и други. Нямаше да им обърнем внимание, в случай че в тях не прозираше методът, п окойто считат да ръководят страната, акцентира той, добавяйки, че атмосферата на договарянията е била спокойна и градивна.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР