Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън е

...
Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън е
Коментари Харесай

Само 17 гласа делят Джо Байдън от поста президент на САЩ

 Кандидатът на демократите за президент на Съединени американски щати Джо Байдън е все по-близо до успеха. Самият той изрази убеденост, че ще победи с ясно болшинство и прикани американците да са търпеливи.

Байдън продължава да води в изборната конкуренция за Белия дом пред Доналд Тръмп. До момента, съгласно данните на телевизия Си Ен Ен - демократът разполага с 253 електорални гласа, а Тръмп с 213, осведоми Българска национална телевизия.

Още 17 гласа са нужни на Байдън, с цел да завоюва борбата. При 96% преброени бюлетини, демократът води в щата Пенсилвания, който обезпечава 20 гласа и това взема решение изхода от изборите.

Байдън води още в Невада и Аризона, за които разгласи че ги е спечелил както и Джорджия- щати, които биха му обезпечили влизането в Белия дом.

Върховният съд на Съединени американски щати постанови всички бюлетини в Пенсилвания, постъпили след 3-ти ноември да се броят настрана. Решението е взето след искане на републиканците. Доналд Тръмп, който води в щата Северна Каролина, предизвести Байдън да не избързва да афишира победа до момента в който текат правосъдни процедури, оспорващи резултатите.

Няма да разглася победа, само че числата са ясни, ще спечелим тази конкуренция, съобщи Байдън в послание към нацията от Уилмингтън, щата Делауеър. Той изпрати обръщение за успокоение и единение.

Джо Байдън, претендент за президент на Съединени американски щати: Ще спечелим тази конкуренция с ясно болшинство. Имаме над 74 милиона гласа, дано повторя 74 милиона гласа. Това е повече в сравнение с е получавала която и да е двойка претендент президент и вицепрезидент в американската история. Бием Доналд Тръмп с над 4 милиона гласа. Трябва да останем спокойни, търпеливи. Доказваме още един път какво имаме от 244 години, потвърждаваме, че демокрацията работи. Вашият глас ще бъде преброен. Не ме интересува какъв брой интензивно някои хора се пробват да спрат това. Няма да го разреша.

Байдън сподели още, че се гордее, че за първи път от 24 години демократ побеждава в Аризона, а от 28 години в Джорджия. Според вестник " Вашингтон пост ", обкръжението на Доналд Тръмп го поучава да се приготви за проваляне, въпреки че обичайна за такива случаи тирада не се планува.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР