Демократът от Вирджиния в ключовата надпревара за Камарата на представителите на щата нарича споделянето на порнографски видеоклипове „незаконно нахлуване в личния ми живот“

...
Кандидатът на демократите в конкурентен квартал на Вирджиния Хаус осъди
Коментари Харесай

Кандидатът на демократите в конкурентен квартал на Вирджиния Хаус осъди съобщенията, че тя и съпругът й са извършвали сексуални действия на порнографски уебсайт за стрийминг на живо, описвайки споделянето на тези видеоклипове като „най-лошата безсмислена политика“.

Съществуването на видеоклипове със сексуален характер, за които за първи път беше съобщено от The Washington Post в понеделник, постави изключително чувствителен въпрос в една от най-конкурентните надпревари в битката тази есен за контрол над Общото събрание на Вирджиния.

Сузана Гибсън, практикуваща медицинска сестра, се изправя срещу републиканеца Дейвид Оуен, пенсиониран строител на жилища, в 57-ми окръг, предградие на Ричмънд, което е ключово за надеждите на демократите за преодоляване на мнозинството от 50-46 републиканци на изборите през ноември. Това е един от седемте конкурентни щатски квартала, според безпартийния проект за обществен достъп на Вирджиния.

Междувременно демократите защитават 22-18 мнозинство в Сената на щата. Резултатът от тазгодишните законодателни състезания може да определи дали републиканският губернатор Глен Йънгкин може да въведе консервативна политика, включително 15-седмична забрана на абортите, на фона на спекулации за потенциалното му късно влизане в президентската надпревара за Републиканската партия през 2024 г.

Съобщава се, че Гибсън, 40-годишна майка на две малки деца, и нейният съпруг, адвокат, са предавали сексуални актове в замяна на „съвети“ на порнографски уебсайт, предаващ на живо. Тези видеоклипове са записани и след това архивирани на друг сайт. The Post съобщи, че е бил предупреден за съществуването на видеоклиповете от републикански агент. CNN не е проверила независимо съдържанието на видеоклиповете.

„Това е незаконно нахлуване в личното ми пространство, предназначено да унижи мен и семейството ми. Това няма да ме сплаши и няма да ме накара да млъкна“, каза Гибсън в изявление, споделено с CNN във вторник.

„Моите политически опоненти и техните съюзници републиканци доказаха, че са готови да извършат сексуално престъпление, за да нападнат мен и семейството ми, защото няма граница, която да не прекрачат, за да накарат жените да млъкнат, когато говорят“, каза тя. „Те се опитват да ме накарат да млъкна, защото искат да накарат вас да млъкнете и аз няма да позволя това да се случи.“

Тя добави: „Опонентът ми и неговите съюзници знаят, че хората от този район са на наша страна по въпросите, така че се навеждат към най-лошата политика. Твърде много е заложено на тези избори и аз никога няма да спра да се боря за нашата общност.”

Оуен, републиканският опонент на Гибсън, каза в изявление, че е разбрал за съществуването на видеоклиповете в понеделник, когато статията на The Post беше публикувана „както всички останали“.

„Сигурен съм, че това е труден момент за Сузана и нейното семейство и аз оставам фокусиран върху кампанията си“, каза той.

Видеоклиповете първо бяха излъчени на живо на уебсайт, който не е защитен с парола и на който The Post съобщи, че двойката има повече от 5700 последователи. Адвокатът на Гибсън, Даниел П. Уоткинс, каза, че споделянето на видеоклиповете нарушава порно закона за отмъщение.

„Заснемането и разпространението на това съдържание без разрешение е незаконно записване и явно нарушава статута на Вирджиния за отмъщение. Работим в тясно сътрудничество с правоприлагащите органи, за да потърсим отговорност на нарушителите“, каза той в имейл на CNN.

Демократическата група на Дома на Вирджиния отказа коментар, като вместо това посочи изявлението на Гибсън.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР