Кандидат за кмет от берковско село остана с нула гласа

...
Кандидат за кмет от берковско село остана с нула гласа
Коментари Харесай

Реших да се откажа – ден-два преди изборите”: Кандидат за кмет остана с 0 гласа

К андидат за кмет от берковско село остана с нула гласа на изборите в неделя. На локалния избор даже той не дал своя вот за себе си. Камен Тодоров бил един от петимата претенденти да застане отпред на Слатина. „ Реших да се кандидатирам, като мислех, че нещата ще бъдат по-добре ”, изяснява той в ефира на .

Часове преди изборите обаче решил, че не желае да става кмет. „ Реших да не пусна и за себе си. Казах и на останалите да не гласоподават за мен ” , добавя претендентът с нула гласа. Не го учудва, че даже и околните му не го подкрепили. „ Не съм питал жена си, тъй като не приказвам с нея ”, споделя Тодоров.

Камен взел решението да се откаже, с цел да поддържа различен претендент за кмет на селото, който е негов родственик. Разсърдил се и на обединението, която го издигнала. „ Тази партия не е за мен. Те идваха и не ме поканиха и аз се разсърдих. В последния миг взех решение да се откажа – ден-два преди изборите ” , показва той.

Не уведомил и общинската изборна комисия. Така имало опция да бъде определен, въпреки да нямал предпочитание. Признава, че в случай че това се беше случило, нямаше да се откаже от кметския стол. На въпрос не му ли е гузно, че все едно е излъгал гласоподавателите, изясни: „ Гузно ми е, само че какво да направя. Ако ме бяха избрали, щях да направя доста неща ”, декларира Тодоров.

В село Слатина имат право на глас 144 души - от тях са дали своят вот 115 . На историята на Камен Тодоров подхождат с усмивка.

„ Това би трябвало да се пусне като най-големия куриоз, който се е получил в България. Дори самичък не е дал своя вот за себе си. Направо си е объркал бюлетините и е дал своя вот за някой различен. Мислех, че той се е закачил ей по този начин, с цел да става подбив ”, счита Трифон Георгиев.

„ Това беше доста подвеждащ факт. Като го има в бюлетината, значи той взе участие в избора, което е неточно и подвеждащо. Не е редно да взе участие в бюлетината, тъй като този глас е износен ”, е мнението на Цветан Гергов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР