Кандидат-общинар на ГЕРБ съжали, че е използвал сужебното си положение,

...
Кандидат-общинар на ГЕРБ съжали, че е използвал сужебното си положение,
Коментари Харесай

Кандидат-общинар на ГЕРБ съжали, че е използвал сужебното си положение, за да агитира

Кандидат-общинар на ГЕРБ съжали, че е употребявал сужебното си състояние, с цел да пропагандира в своя изгода. Писмо на шефа на столичното 119 учебно заведение Диян Стаматов в електронния дневник на учебното заведение, изпратено до всички родители, в което той приканва да се гласоподава за него и показва преференцията си, провокира неодобрение в обществените мрежи, сигнали до общинската изборна комисия, до районния инспекторат по обучение.

Няколко часа, откакто родители, а също и претенденти за общински съветници от други обединения, разпространиха писмото в обществените мрежи и алармираха институците, Стаматов разяснява пред " Дневник ", че осъзнава грешката си, подбудена по думите му от цялостната му липса на опит и смъкна писмото.

 Писмото, публикувано в обществените мрежи, което Стаматов признава, че е написал, само че към този момент е свалил
Писмото, публикувано в обществените мрежи, което Стаматов признава, че е написал, само че към този момент е свалил

Според изборния кодекс не се позволява предизборна пропаганда в държавни и общински институции, институции, държавни и общински предприятия и в търговски сдружения с повече от 50 на 100 държавно или общинско присъединяване в капитала.

В своето писмо, отправено " с молба " до всички родители от Стаматов, той осведоми, че се е кандидатирал за общинсик консултант, поканен в листата на ГЕРБ от претендента за кмет Йорданка Фандъкова като част от гражданската квота. Той отбелязва, че като консултант ще бъде по-полезен за учебното заведение, за регион " Изгрев " и за развиването на просветителната система в София. В края на обръщението си той се извинява за " внасянето на персонален и политически миг " в връзката с родителите, само че малко преди този момент ги моли, в случай че преценяват за рационално и вярно, да гласоподават за него.

" Да, аз написах писмото, първото ми пояснение е, че се включвам в акция за първи път и нямам какъвто и да е било опит ", разяснява Стаматов пред " Дневник ". И сподели, че се извинява за позволената неточност. Като втора причина той посочи, че постоянно е държал на честната и честна, открита връзка с родителите, до които постоянно пишел писма по разнообразни мотиви. Затова и в този момент, нямайки от какво да се крие или срами, ги е уведомил, че се кандидатира за общински консултант.

В същото време в отговор на въпрос той още веднъж сподели, че фактически това, че е имало форма на пропаганда, не е било вярно и по тази причина го регистрира като неточност. За която се извинява. Стаматов осъзнал казусът и след диалог с предизборния щаб на ГЕРБ.

Той сподели, че към този момент е изтрил писмото от електронния дневник. Но няма да разгласява ново за опрощение или пояснение. За да не наруши още веднъж политически възгледи или пристрастия на някои от родителите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (230)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР