Канализационната мрежа в София ще бъде довършена с пари от

...
Канализационната мрежа в София ще бъде довършена с пари от
Коментари Харесай

Канализацията в София може да бъде довършена с евросредства

Канализационната мрежа в София ще бъде довършена с пари от Европа. За тази цел съветник ще проучва и актуализира плановете за създаване на канализация в софийските квартали, където няма такава. Това заяви на Комисията по бюджет към Столичната община заместник-кметът по вложения и строителство Ирина Савина.

София

Анализът на към този момент наетия съветник може да обезпечи спомагателни 400 милиона за създаване на канализация. Парите ще дойдат от Европа, само че къде и по какъв начин ще бъдат разпределени ще стане ясно след изследването.
Ирина Савина - заместник-кмет по вложения и строителство: " Този ангажимент той го има в границите на две години да извърши. "
Търсим разнообразни източници на финансиране, само че към този момент с европейско финансиране нe можем да работим, до момента в който не бъде приключен районният ПИП и надлежно не подадем апликационната форма и не аплайваме за финансиране. "

През това време Столичната община ще продължи работа по плановете, с пари от бюджета на " Софийска вода " и от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда.
Ирина Савина - заместник-кмет по вложения и строителство: " Имаме един завършил план в " Горна баня " предходната година. В момента работим по още четири: в " Овча купел ", околност " Сливница " и в " Триадица ". "
Тази година ще се работи в " Модерно предградие ", ще се довърши планът във " Войняговци ", в " Бенковски ".

Проектът за районно изследване за канализация, ще бъде гласуван на съвещанието на Столичния общински съвет този четвъртък.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР