Каналджията, който блъсна полицейска кола, докато превозваше мигранти през ноември

...
Каналджията, който блъсна полицейска кола, докато превозваше мигранти през ноември
Коментари Харесай

Каналджията, убил полицай при гонка в София, остава в ареста

Каналджията, който блъсна полицейска кола, до момента в който превозваше мигранти през ноември 2022 година, остава в ареста. Това стана ясно от решение на Софийски градски съд (СГС) от 22.04.2023 г. 

В хода на следствието Н. Л. е притеглен в качеството на обвинен за причиняване на гибелта на едно лице и междинни телесни повреди на четири лица по несъобразителност при ръководство на моторно транспортно средство, като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции и е управлявал транспортното средство без да има нужната дееспособност. За това, че незаконно е попречил на органите на властта – полицейски чиновници, да изпълнят отговорностите си, като не се подчинил на подадените сигнали да спре за инспекция управлявания от него автомобил и за това, че за да набави за себе си и за другиго имотна полза незаконно е подпомагал чужденци да преминат и обитават в страната в нарушаване на закона, като действието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство, във връзка с 12 задгранични жители, един от които не е навършил 16-годишна възраст.

Н. Л. е притеглен и разпитан в качеството му на обвинен, само че не беше взета мярка за процесуална насила, защото във връзка с същия беше провеждано лекуване. След приключването му е приведено в осъществяване дейно наказване „ отнемане от независимост “ в размер на 5 месеца, изтърпяно в Затвора-гр. София. След изтърпяване на наказването с разпореждане на прокурор при СГП от 20.04.2023 година обвиненият е арестуван за период до 72 часа.

Част от закононарушенията, в осъществяването на които е упрекнат Н. Л., се явяват тежки по смисъла на член 93, т. 7 от Наказателен кодекс.

Съдът показа доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за рационално съмнение по отношение на авторството на закононарушението, за което е притеглен обвиненият. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР