Канал за трафик на мигранти е разбит при спецоперация на

...
Канал за трафик на мигранти е разбит при спецоперация на
Коментари Харесай

Разбиха канал за трафик на мигранти, свързан със загиналите бургаски полицаи

Канал за трафик на мигранти е разрушен при спецоперация на полицията и прокуратурата. Извършени са обиски и арести в Пловдив, Харманли, Хасково и Средец. Задържани са 12 души, измежду които и ръководителят на канала - 30-годишен сириец. Това заяви на конференция зам.-апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

По думите му, сириецът е със статут на непрекъснато пребиваващ у нас. Той живее в Пловдив, където работи в огромно локално сдружение и има другарка. 

Има събрани данни, че има връзка сред сириеца и бежанците, които са били в рейса при трагичния случай в Бургас, при който починаха двама служители на реда. Мигрантите са били част от същия канал. Те са набирани в Истанбул и прекарвани през територията на нашата страна против 2000-3000 евро. Парите са превеждани по банкова сметка. Организаторът разпределял парите по долните звена за превоз и логистика. 

В този смисъл прокурор Попов дефинира канала като " Пловдивски ".

Каналджията е имал връзка с двама души от Истанбул, които набирали мигранти по групи. Когато се събере група, от Истанбул откриват връзка със сириеца в Пловдив, а той от своя страна се свързва с хора от Харманли, Средец и Хасково, които му обезпечават коли и водачи. Водачите са инцидентно избирани, измежду тях има както чужденци, по този начин и български жители. Мигрантите са транспортирани към Западна Европа.

При спецакцията в едно от претърсените жилища в Средец и горичка наоколо до него са открити 22-ма чужденци.

Разкритията са разследване на съдействие сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата в границите на огромна акция по линия на противозаконната миграция на територията на няколко области. Действията се управляват от основния секретар на Министерство на вътрешните работи в съгласуваност с Главната дирекция " Национална полиция ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР