Канал за незаконен трафик на нелегални мигранти е разбит от

...
Канал за незаконен трафик на нелегални мигранти е разбит от
Коментари Харесай

26 мигранти във вила край Своге откриха полицаите

Канал за противозаконен трафик на незаконни мигранти е разрушен от Националната полиция благодарение на служителите на реда от Своге и София.

Арестувани са 26 противозаконни мигранти . Задържани са трима мъже - двама българи и чужденец с филантропичен статут, които по първични данни съпричастни към незаконната активност. Те са на 48 година, 34 и 26 година

Операцията е извършена на 20 август на територията на РУ-Своге, след получен сигнал за противозаконен трафик. Според данните групата се е канела на транспортира мигрантите от от адрес в Искърското дефиле до западната ни граница . За задачата ще се употребява микробус, а лек автомобил ще служи за отцепка.

Чужденците и тримата каналджии са арестувани в миг на тръгването им. В буса са открити 8 мигранти - по техни данни иракчани от кюрдски генезис. Още 18 иракчани от кюрдски генезис , измежду които е имало и две фамилии с 5 малолетни деца , са открити във вилата, която е служила за леговище на мигрантите.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 281 от Наказателен кодекс. Тримата каналджии са арестувани и с прокурорско разпореждане им е наложена краткотрайна мярка за задържане за период до 72 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР