Канадците Джон Морис и Кейтлин Лоус си осигуриха участие на

...
Канадците Джон Морис и Кейтлин Лоус си осигуриха участие на
Коментари Харесай

Канада си осигури полуфинал в турнира по кърлинг

Канадците Джон Морис и Кейтлин Лоус си осигуриха присъединяване на полуфиналите в шампионата по кърлинг за смесени тимове от олимпийските игри в Пьончан, откакто записаха две победи в третия ден. " Кленовите листа " се постановиха над швейцарците Джени Перет и Мартин Рос със 7:2 в шест една, а по-късно победиха с 8:2 руснаците Анастасия Бризгалова и Александър Крушелничкий, които се състезават под олимпийски байрак.

Морис и Лоус, които имат по една олимпийска купа от тимовете за мъже и дами, завоюва пет следващи дуела, откакто изгубиха против Норвегия в дебютния ден на този спорт на зимни игри.

Канадците поведоха с 6:2 против Швейцария след пет енда, а камъкът на европейците беше избутан от вкъщи, център на концентричните кръгове, във финалното плъзгане в шестия енд. С това Морис и Лоус завоюваха и петата си поредна победа от шест мача в шампионата.

Канада поведе с 4:0 против руснаците до третия енд, а две точки в четвъртия действително сложиха завършек на разногласието. Канадците се трансфораха във любимци на олимпиадата, само че имат единствено два подиума в смесените тимове, където играта е много по-бърза и безредна от естественото. Те са сребърни медалисти от международното състезание през 2017-а година и бронзови от 2009-а.

Норвегия, Швейцария и Олимпийските спортисти от Русия (ОСР) разделят второто място с баланс 4-2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР