Канадското правителство отправи предупреждение към членовете на ЛГБТ общността, които

...
Канадското правителство отправи предупреждение към членовете на ЛГБТ общността, които
Коментари Харесай

Канадското правителство отправи предупреждение към членовете на ЛГБТ общността, които смятат да посетят САЩ

Канадското държавно управление насочи предизвестие към членовете на ЛГБТ общността, които възнамеряват да посетят Съединени американски щати, отнасящо се до рисковете, с които могат да се сблъскат в някои щати, съобщи Франс прес.

По-специално Отава предлага " да се ревизират локалните закони ", като се базира на " закони и политики, които биха могли да обиден " членовете на ЛГБТ+ общността в някои американски щати.

Предупреждения, сходни на оповестеното през вчерашния ден на уеб страницата на канадското външно министерство, нормално се отнасят до страни, известни с нарушаването на правата на ЛГБТ-общността, като Русия, Египет и Уганда. Обикновено рекомендациите за пътешестване на канадското държавно управление се отнасят до опасности, свързани с политическа неустойчивост или естествени бедствия.

Канадската вицепремиерка Кристия Фрийланд акцентира на конференция през вчерашния ден, че решението не е политическо. " Имаме държавни чиновници, чиято задача е да следят протичащото се в света и да наблюдават съответните рискове, които заплашват по-специално избрани групи канадци ", добави тя.

В Канада, страна с население от 40 милиона души, живеят към един милион души от ЛГБТ-общността, по данни на канадската статистическа работа. Съединени американски щати са дестинация номер едно за канадците с 2,8 милиона визити единствено през месец юни.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР