Канадското издание National Post публикува историята на Линда и Кирил

...
Канадското издание National Post публикува историята на Линда и Кирил
Коментари Харесай

Линда, съпругата на премиера, чувства България повече като дом от Канада

Канадското издание National Post разгласява историята на Линда и Кирил Петкови, преди да дойдат  и за техния път от Канада до България.

Линда МакКензи е родена през 1979 година в Отава. Тийнейджурските си години прекарва в Кортеней, Британска Колумбия - малко градче на половината път до Ванкувър. Сега семейството й е Петкова, има лична сладкарница и живее със брачна половинка си и двате си деца, третото е към този момент в университета, написа изданието.

В университета на Британска Колумбия се среща с Кирил Петков, за който по-късо се омъжва. Днес той е български министър председател.

Преди Линда не знае нищо за България: " Каза ми, че (България) е на север от Гърция и аз не бях сигурна дали е по този начин. Но тогава в никакъв случай не съм си мислила, че ще се преместя да пребивавам там, и нямаше изключително значение. Просто го харесвах ", споделя Петкова пред National Post.
Петков: Ако Русия спре газа поради Украйна, ще желаеме от Европейска комисия да ограничим износа на ток
Ако Русия наложи ограничавания в износа на газ и енергийни първични материали за Европа, България може да се наложи да ограничи износа на ток. Това...
Прочети повече
Семейството на Петков емигрира във Виктория, столицата на Британска Колумбия, когато е 14-годишен. С Линда се женят, когато са на 20. След като Петков приключва компетентност " Търговия " напролет на 2001 година, младото семейство отива на екскурзия в България и в продължение на 10 седмици обикалят страната с ладата на родителите му.

" Беше като меден месец - със брачна половинка ми и със страната ", споделя брачната половинка на българския министър председател.

" Не се усещах задоволително удобно да родя в България, по тази причина се реалокирах за 2 месеца при родителите си ", сподели тя във връзка втората им щерка Ема. 

" През 2007 година множеството българи, изключително по-възрастните, не говореха британски. Нямаше и доста курсове по български език или образователни запаси по това време. В българския се употребява кирилицата, както и в съветския. Те имам доста повече времена от нас, както и мъжки и женски жанр, които още греша. Правя неточности, само че българите правят оценка напъните. Толкова са сюрпризирани, че някой от Канада се пробва да го научи ", прибавя тя.

В публикацията се разказват и детайлности за кариерата на Петков, както и за неговия бизнес.
Канадският " Конвой на свободата " против наложителни коронавирус ваксини: Наистина ли светът следва образеца?
Стотици камиони се събраха в събота в канадската столица Отава на митинг против наложителната имунизация против COVID-19, наложена на ш...
Прочети повече
През 2012 година се ражда третата им щерка - Ани. След идването им в България Петкова се заема с доброволчество, работи за НПО-та, а по-късно се занимава с онлайн продажби за американска компания. 

Пътят на брачната половинка му също е детайлно показан: " В свободното си време Линда пече. Донякъде й се постанова, защото година откакто идва в България открива, че има проблеми с щитовидната жлеза поради глутена. Няколко години по-късно открива, че и дъщерите й имат същия проблем ".

Петкови купуват дребен магазин за белгийски шоколад, подреждат кухнята и Линда стартира да прави сладкиши. Така се заражда „ Амели Суийт Шоп “ – пекарна с артикули без глутен. Съпругата на премиера предлага и деликатеси за хора, които съблюдават веган- и кеторежими.

Линда МакКензи към този момент е у нас от към 14 година и усеща България като по-голям дом от Канада.

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР