Канадският спектакъл Писъкът на медузите ще има своята европейска премиера

...
Канадският спектакъл Писъкът на медузите ще има своята европейска премиера
Коментари Харесай

Европейската премиера на Писъкът на медузите ще е в Пловдив

Канадският театър " Писъкът на медузите " ще има своята европейска премиера на 27 септември в Пловдив.

Канадският мултидисциплинарен актьор Алън Лейк ще показа своя провокативен театър по време на интернационалния фестивал ONE DANCE WEEK 2020. Съчетавайки актуален танц, образни изкуства и музика онлайн, творбата е трагичен прочит на тематиката за оцеляването, оповестяват уредниците.

На сцената, върху преносима дървена структура, деветима танцьори се лутат без посока сред кошмарите и действителността, а телата им се заплитат на ръба на бездната. Въздействието на техния натоварен физически танц се укрепва от богата на знаци сценография.

Хореографът, режисьор и образен актьор от Квебек Алън Лейк основава тъмен " безсънен сън ", в който бедствието като че ли преди малко се е случило. Той ловко събира силата на колектива с тази на индивида, с цел да покаже с отчетливи нотки храброст и потрес чувството за беззащитност, жаждата за оцеляване и триумфа на живота.

Спектакълът е въодушевен от фамозната картина " Потъването на " Медуза " (1819) на френския художник Теодор Жерико, изобразяваща оживелите след корабокрушението на френския транспортен съд " Медуза " - пирамиди от човешки тела и парчета измежду мътните води сред живота и гибелта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР