Канадските кралски военновъздушни сили започват от утре мисията си на

...
Канадските кралски военновъздушни сили започват от утре мисията си на
Коментари Харесай

Кралските военновъздушни сили на Канада започват мисията си за охрана на въздушното пространство на Румъния


Канадските кралски военновъздушни сили стартират от на следващия ден задачата си на въздушна полиция в Румъния, заяви министерството на защитата, представено от Аджерпрес.

Канадският отряд, формиран от към 180 военни (пилоти и механически персонал) и шест самолета CF-188 " Хорнет ", ще извършва задачи на подсилена защита на въздушното пространство (enhanced Air Policing) под командването на НАТО през идващите четири месеца, дружно с военни от Румънските военновъздушни сили и самолети Ф-16 " Файтинг фолкън " и МиГ-21 Лансър, а други два самолета CF-188 " Хорнет " ще вземат участие в същия интервал в учения, проведени със съдружниците от НАТО.

Това е шеста ротация във военната база " Михаил Когълничану " на Канадските кралски военновъздушни сили след задачите от 2017, 2018, 2019, 2020 и 2021 година Също по този начин канадските военни изпълняваха задача в Румъния в базата " Къмпия Турзий " през 2014 година, отбелязва министерството на защитата.

Според цитирания източник взаимните задачи по защита на въздушното пространство способстват за развиването на качествата за реагиране и въздържане, както и за усилване на оперативната съгласуемост сред румънските и канадските военновъздушни сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР