Канадски учени установиха, че колкото паметта на човека е по-слаба,

...
Канадски учени установиха, че колкото паметта на човека е по-слаба,
Коментари Харесай

Учени с любопитно откритие за хората с лоша памет

Канадски учени откриха, че колкото паметта на индивида е по-слаба, толкоз по-висок е неговият коефициент на просветеност, оповестява уеб сайтът Лента.

Екип от университета в Торонто открил, че когато помним и най-дребните елементи, можем да станем положителни отборни играчи или да участваме във викторини. Но в случай че нашият мозък не губи сили за запаметяването на дребните нюанси, това значи, че той се готви за нещо доста по-сериозно.

Специалистите открили, че при увеличението на количеството на невроните в хипоталамуса, делът на мозъка, отговарящ за паметта, той насърчава забравянето и освобождава паметта за по-важните елементи.

Изследователите акцентират, че не трябва да се възхищаваме на умствените качества на човек, който помни всички носители на купата " Стенли " от 1982 година насам.

Ценната дарба на мозъка е да взема решения въз основа на получения опит, а не въз основа на запомнянето на безполезни обстоятелства.

В поддръжка на тази теза идва известният опит с мишки, който сподели, че гризачите, на които било обещано лекарство за ликвидиране на паметта, наново намерили изхода от лабиринт по-бързо от побратимите си, които просто запомнили маршрута.

Когато мозъкът ни е затормозен с непотребни обстоятелства, той мъчно запомня новата и нужна информация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР