Канадски учени препоръчват на майките да ядат фъстъци, докато кърмят,

...
Канадски учени препоръчват на майките да ядат фъстъци, докато кърмят,
Коментари Харесай

Лекари препоръчват на майките да ядат фъстъци, докато кърмят

Канадски учени предлагат на майките да ядат фъстъци, до момента в който кърмят, като в това време дават на бебета си фъстъци, преди да навършат една година, с цел да ги предпазят от тежка форма на алергия към ядките, заяви в. "Дейли мейл ".

До наскоро лекарите препоръчваха на майките да заобикалят да дават на бебетата фъстъци, с цел да не се алергизират. Според учените от изследователския институт към детската болница на Манитоба в Уинипег, доста по-ефикасно е детето да бъде привикнато към рисковата храна още през първите му месеци. Веднъж развита алергията, в множеството случаи тя остава за цялостен живот.

Неотдавнашни проучвания демонстрираха, че избягването на ядките в ранното детство усилва риска от алергия. Тези експерти обаче не изследваха въпроса за яденето на фъстъци от майката, до момента в който кърми.

Канадските учени проучиха данни от проучване на алергиите и астмата, проследило 342 деца, родени в Уинипег и Ванкувър през 1995 година, до момента в който навършат 15 години. Сред децата, чиито майки са яли фъстъци, до момента в който кърмят, и са дали на бебетата си да ги опитат, преди да навършат 12 месеца, реакциите към алергена са най-малки - 1,7 %. Те стават 15,1 % при майките, които са яли фъстъци, до момента в който кърмят, само че са въвели рисковата храна, откакто децата са навършили 1 година.

Обхванатите от проучването деца са били застрашени от алергии.

Симптомите от алергията към фъстъци могат да са леки - сърбеж и хрема, само че също и остри и животозастрашаващи, при които дихателните пътища се затварят от анафилактичен потрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР