Канадски турист е убит в отдалечена част на Амазонската джунгла,

...
Канадски турист е убит в отдалечена част на Амазонската джунгла,
Коментари Харесай

Турист уби шаманка в Амазонка, последва нещо ужасно

Канадски екскурзиант е погубен в отдалечена част на Амазонската джунгла, откакто е бил упрекнат, че е прострелял шамана на локално племе. Себастиан Удрофи е влачен за врата от локални поданици малко след гибелта на Оливия Аревало – 80-годишна лечителка от племето шипибо-конибо, живеещо в североизточната час на Перу. Това оповестиха от прокуратурата на страната, представени от английския „ Метро “.
 

41-годишният Удорфи и Аревало били убити в четвъртък в локалната общественост Виктория Грация. Канадецът пътувал до Перу, с цел да учи халюциногенно лекарство.

Полицията обаче не почнала никакво следствие, докато  в интернет не се появил клипът с линчуването на екскурзианта . Той бил влачен сред къщите на хората от племето, а по-късно оставен в калта.
 
В събота управляващите изкопали тялото на чужденеца от необозначен гроб, в който бил заровен небрежно, написа Блиц.
 
Всяка година хиляди туристи идват в Перуанска Амазония, с цел да пробват аяуаска – горчива тъмна напитка, приготвена от локални растения. Халюциногенният коктейл, прочут също като яге, се употребява от епохи от локалните племена за разнообразни типове болести. Западните туристи, обаче, го употребяват с други цели – за „ смяна на съзнанието “, което постоянно има смъртоносни последствия.
 
Аревало била бранител на правата на локалните хора. Тя практикувала и обичайна форма на лечение с песни, което съгласно шипибо отстранява отрицателната сила.
 
Превод и редакция: Блиц 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР