Канадски съд реши, че изпращането на емотикони или емоджита може

...
Канадски съд реши, че изпращането на емотикони или емоджита може
Коментари Харесай

Канадски съд реши, че емотиконите са подпис

Канадски съд реши, че изпращането на емотикони или емоджита може да е еднакво на автограф и единодушие. Решението може да докара до смяна в разбиранията и на още съдилища, оповестява в. Guardian.

Става дума за дело сред фермер и клиент. Те са комуникирали посредством текстови известия, за 86 тона лен на цена 62 000 $.

Купувачът е изпратил контракт и е помолил фермера да удостовери, че го е получил. Фермерът е изпратил емотикона с вдигнат палец.

В следствие обаче се е отказал, защото цената на стоката се повишила. Купувачът завежда дело против фермера с мотив, че " палецът " значи повече от знак, че договорът е получен.

Съдията се съгласява с аргумента, че емотиконата съставлява единодушие и с изискванията на контракта. Фермерът е наказан да заплати близо 62 000 $ отплата. Той декларирал, че не е имал време да прегледа контракта и емотиконата е единствено удостоверение, че го е получил.

Според съдията обаче дефиницията на емоджи значи форма на цифрова връзка. Той споделя, че емоджи с палец е " нетрадиционен метод да се подпише контракт " и в съответната обстановка е годен метод да извърши статута на автограф.

Защитата предизвестява, че сходно решение може да сътвори голям брой проблеми и да предизвика интерпретация на другите емоджита и емотикони. Съдията обаче не счита по този начин, а се аргументира, че времената са разнообразни, връзката се променя и съдът не би трябвало да се пробва да стопира този развой.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР