Канадски съд принуди фермер да плати над 60 хиляди щатски

...
Канадски съд принуди фермер да плати над 60 хиляди щатски
Коментари Харесай

Внимавайте със знака

Канадски съд принуди фермер да заплати над 60 хиляди щатски $ поради използването на знака на ръка с вдигнат палец - знак на единодушие и утвърждение по целия свят и един от най-често употребяваните в интернет. Причината е, че в съответния случай това емоджи е изтълкувано от съдията като единодушие за осъществяване на контракт.

е по случай от 2021 година, когато две компании разискват доставка на семена от лен и купувачът счита, че са се договорили, само че пратката по този начин и не е получена, а другата страна твърди, че въобще не е подписвала никакъв контракт.

Всичко опира до един чат от март преди две години в доста претрупан с бизнес ден, за който ищецът споделя в документите към делото по какъв начин е подготвил и изпратил контракта и добавя:
" Изпратих известие: " Моля, потвърдете контракта ". Крис отговори с емоджи с палец нагоре. По това време го разбрах, че Крис се съгласява с контракта и това беше неговият метод да изрази това единодушие. "

Ответникът по делото е на тъкмо противоположното мнение, като упорства, че по време на диалога не са обсъждани детайлностите по контракта и добавя:
" Потвърждавам, че емоджито с палец нагоре просто удостовери, че съм получил контракта. Това не беше удостоверение, че съм склонен с изискванията на контракта за лен. Пълните периоди и условия на контракта за лен не ми бяха изпратени и разбрах, че цялостният контракт ще последва по факс или имейл, с цел да го прегледам и подпиша. (...) Нямах време да прегледам контракта с лен и просто желаех да посоча, че получих текстовото му известие. Не съм сключил и не бих сключил контракта, без първо да прегледам разпоредбите и изискванията с съответно позоваване на клаузата за неподходящи условия. " (бел.ред. - към времето за доставка цените на стоката към този момент са се повишили чувствително)

След като е явно, че двете страни поясняват по друг метод признака с обтегнат нагоре палец, се стига до това,че, както е записано в решението, " стартира необятно търсене на еквивалента на Розетския камък в каузи от Израел, щата Ню Йорк и някои трибунали в Канада и така нататък, с цел да разкрият какво означават
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР