Канадски изследователи показаха по какъв начин спортът на молекулярно ниво

...
Канадски изследователи показаха по какъв начин спортът на молекулярно ниво
Коментари Харесай

Учени обясняват как физическата активност намалява възпаленията в организма

Канадски откриватели демонстрираха по какъв метод спортът на молекулярно равнище въздейства на организма да се оправя с възпаленията. Умерената физическа интензивност има позитивен резултат върху имунната система и метаболитното здраве, като провокира голям брой позитивни клетъчни промени в дълготрайна вероятност.

Екип от университета в Йорк откри, че умерените физически извършения имат позитивен резултат върху реакцията на организма към възпаленията, като трансформират функционалността на макрофагите в костния мозък. Макрофагите са тип бели кръвни кафези, виновни за битката с инфекциите, заздравяването на раните и други защитни функционалности.

Експерименти с лабораторни мишки демонстрираха, че спортът тренира макрофаги-прогениторни кафези в костния мозък, което способства за разнообразни промени.

„ Начинът, по който клетките дишат, методът, по който употребяват кислорода за произвеждане на сила, и достъпът им до ДНК се трансформират “, разяснява съавторът Али Абдул-Сатер. По този метод се реализира първокласен дълготраен лечебен резултат.

Болестите на сърцето, диабетът, ракът, автоимунните и доста други болести стартират от необикновена възпалителна реакция в организма. Като се схванат директните изгоди от спорта за попречване на възпаленията, е допустимо да се предотврати развиването на тези съществени болести.

В по-нататъшни си изследвания учените имат намерение да оценят реакцията на физическата интензивност при хора с към този момент развити разнообразни възпалителни положения, с цел да потвърдят универсалността на превантивния метод.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР