Канадската провинция Квебек въвежда здравен данък за неваксинираните срещу COVID-19

...
Канадската провинция Квебек въвежда здравен данък за неваксинираните срещу COVID-19
Коментари Харесай

Провинция в Канада въвежда солен здравен данък за неваксинираните срещу COVID-19

Канадската провинция Квебек вкарва здравен налог за неимунизираните против COVID-19 поданици. Това разгласи министър председателят Франсоа Лего, представен от " Асошиейтед прес ".

Квебек е провинцията с най-вече инфектирани в Канада, а сега се регистрира растеж на новите случаи. Въпреки че едвам 12,8 % от жителите на провинцията не са ваксинирани, точно те са половината от приетите в болница.

По публични данни към 1 януари на повече от 85% от канадците в Квебек е сложена най-малко една доза от ваксина против ковид.
 Задължиха депутатите в Канада да се имунизират
Задължиха депутатите в Канада да се имунизират

Иначе няма да бъдат позволени в Камарата на общините

Лего разясни, че здравната помощ е нужна за възрастните хора, които отхвърлят да се имунизират по немедицински аргументи.

Той не уточни от по кое време ще влезе в действие здравният налог и в какъв размер ще е. От думите му обаче стана ясно, че сумата ще бъде забележителна, с цел да работи като тласък за имунизация - повече от 50 или 100 $.

В канадската провинция, която е най-засегната от вълната Омикрон , към този момент бяха въведени спомагателни ограничавания за неимунизираните. Сред тях е полицейският час, който е в действие от 22.00 до 5.00 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР