. Канадската компания Canadensys, която разполага с камера на борда

...
. Канадската компания Canadensys, която разполага с камера на борда
Коментари Харесай

Канадската камера на Хакуто-Р засне обратната страна на Луната от окололунна орбита!

.

Канадската компания Canadensys, която разполага с камера на борда на неотдавна пристигналата в окололунна орбита частна задача “Хакуто-Р ”, разгласява фотография на противоположната страна на Луната!

Кацането на “Хакуто-Р ” остава планувано за края на април. Спускаемият уред би трябвало да достави на лунната повърхнина двуколесен луноход на Японската галактическа организация (JAXA) и четириколесен луноход на Обединените арабски емирства.

“Тази лунна камера беше проектирана особено да снима тези луноходи отблизо разстояние ”, разяснява Франк Тети от Canadensys. “Ние сме разчувствани задето тя може да прави фотоси от доста по-големи дистанции. Качеството на тези изображения ускорява нашето неспокойствие, до момента в който чакаме идното кацане и потреблението на нашата система на Луната ”.

Canadensys благодари на Канадската галактическа организация, която е съдействала за финансирането на камерите на задачата и е направила тези фотоси вероятни.

Напомням на читателите, че задачата “Хакуто-Р ” е проектирана от интернационалната лунна компания айспейс, която е учредена от японеца Такеши Хакамада и има офиси в Япония, Европа и Съединени американски щати.

Инфо: Canadensys

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР