Канадска биофармацевтична компания е изработила прототип на ваксина срещу коронавируса.

...
Канадска биофармацевтична компания е изработила прототип на ваксина срещу коронавируса.
Коментари Харесай

Най-после: Близо сме до ваксина срещу коронавируса

Канадска биофармацевтична компания е изработила първообраз на ваксина против ковид. Това заяви за " 24 часа " бургаският хирург доктор Веселин Джендов, който е получил информацията по формален път от чужбина.

" Няма шмекерия, няма машинация ", съобщи доктор Джендов, който практикува в държавната УМБАЛ-Бургас, има знания в разнообразни области на медицината и получава експресна информация от медицински научни среди в Съединени американски щати и Израел. Самият той има особено отношение по тематиката, защото през 80-те и взел участие като доброволец в основаването на ваксина против хеморагичната конготреска.

Пробивът в изработването на имунизацията бил реализиран на 12 март. Става въпрос за изработването на анти ковид ваксина за фудроятната пневмония с пневмофиброза т.е KOVID 19

" Около две-три седмици след приемане на генома на SARS-CoV-2 там са синтезирали т.нар VLP (вирусоподобна частица), което е начален стадий към производството на същинската ваксина --след прекосяване на доклиничен надзор и тестване за за сигурност и резултатност. Счита се че действително изпробването на имунизацията ще е към средата на лятото.

Кооперацията на тази тактика е с канадския университет " Лавал ", който е прочут с бързата разработка на ваксина за Ебола.

Компанията би могла да създаде до 10 милиона единици ваксина на месец, в случай че се отстранят нормативните трудности.

Според компанията имунизацията може да се появи действително на пазара към ноември тази година.

" Синтезираните антитела биха могли да се употребяват освен като предварителна защита, само че и за лекуване ", разяснява бургаският доктор.

Компанията употребила патентована, условно казана " растителна " технология за разработка на ваксини - т.е употребява протеинови съставни елементи, които не са от скотски генезис или " живи " вируси. Вместо това борави с VLP (вирусоподобни частици), които имитират формата, размера и антигенния профил на вируса, което разрешава на организма да ги разпознава и основава личен имунен отговор по " неинфекциозен " път, изясни Джендов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР