Канадецът Джеси Джей Андерсън и чехкинята Естер Ледецка триумфираха в

...
Канадецът Джеси Джей Андерсън и чехкинята Естер Ледецка триумфираха в
Коментари Харесай

Андерсън и Ледецка спечелиха стартовете в паралелния гигантски слалом от СК в Банско

Канадецът Джеси Джей Андерсън и чехкинята Естер Ледецка победиха в в първите стартове в паралелния великански слалом от Световната купа по сноуборд в Банско. Същинската част на надпреварата мина без българско присъединяване както при мъжете, по този начин и при дамите, откакто всички български представители - Теодора Пенчева при дамите и Радослав Янков, Димитър Ганичев, Станислав Вангелов и Михаил Крашняк, отпаднаха още в квалификациите. Това обаче не лиши феновете по трибуните от страстите, защото се получи вълнуваща конкуренция. При мъжете триумфа завоюва 42-годишният Андерсън, който изпревари с 0.42 секунди във финала швейцареца Невин Галмарини. В разногласието за третото място в напълно италиански конфликт Едвин Корати победи Мирко Феличети, който позволи неточност и отпадна.

При дамите 22-годишната Ледецка победи с 0.62 секунди германката Селина Йогр, а в дребния край Рамона Терезия Хофмайстер приключи с 1.33 секунди пред рускинята Альона Заварзина. В генералното класиране при мъжете след 8 от 12 старта води Галмарини с 4530 точки, следван от италианеца Роланд Фишналер с 3490 точки, до момента в който трети е руснакът Андрей Собольов с 3166 точки. Радослав Янков е пети с 2530 точки.

В класирането за Малката международна купа в паралелния великански слалом лидер още веднъж е Галмарини с 3810 точки, втори е Фишналер с 2290 точки, до момента в който трети е австриецът Александър Пайер с 2200 точки. Янков е осми с 2010 точки. При дамите лидер за Големия бистър глобус е Ледецка с 5290 точки, втора е Хофмайстер с 4130 точки, а трета е австрийката Сабине Шьофман с 3650 точки. В дисциплината успореден великански слалом води още веднъж Ледецка с 5000 точки с 5 победи в 5 старта досега. Втора е Хофмайстер с 4130 точки, а трета с 3650 точки е Шьофман.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР