Канада ще легализира евтаназията за хора, пристрастени към наркотици. Решението

...
Канада ще легализира евтаназията за хора, пристрастени към наркотици. Решението
Коментари Харесай

Канада ще легализира евтаназията за наркозависими

Канада ще легализира евтаназията за хора, пристрастени към опиати. Решението би трябвало да влезе в действие на 17 март 2024 година. Тогава законът на страната по отношение на здравното асистирано умиране (MAID) ще претърпи съществени промени, обхващайки хора без физически болести.

Депресията или зависимостта към опиати стават валиден критерий за асистирано от страната самоубийство, оповестява " Дейли мейл ".

" Не мисля, че е почтено. Правителството също не счита, че е почтено, хората без здравно положение, само че с психическо такова, да бъдат подценявани ", декларира доктор Дейвид Мартел по време на конференция за евтаназията.

Според него изискването за " тежко и непоправимо здравно положение "  дискриминира страданието на доста други хора, които не могат да се възползват от асистираното от страната самоубийство.

Канада легализира евтаназията през 2016 година. Броят на евтаназираните нараства десетократно до 2022 година, когато близо 13 500 души се възползват от тази опция.

Очаква се наклонността да продължи, когато депресията и зависимостта към опиати станат позволен аршин. Не всички обаче са съгласни с измененията.

" И има хора, които в действителност се борят с използването на субстанции и хората в действителност не получават поддръжката и помощта, от която се нуждаят. Когато MAID навлезе в региона на психологичното здраве и злоупотребата с субстанции, можем да приказваме за евгеника ", разяснява активистката Зоуи Дод пред VICE News. Междувременно Отава става все по-толерантна към използването на хероин и фентанил.

Тестова декриминализация на тежките опиати

В началото на тази година третата най-голяма канадска провинция, Британска Колумбия, декриминализира тежки опиати за персонална приложимост, съобщава Гласът на Америка.

Личното владеене на 2,5 грама хероин, фентанил, метамфетамин, кокаин, крек и морфин, към този момент е декриминализирано.

Ако опиатите бъдат открити в някого и са в " допустимия грамаж ", те няма да бъдат иззети, а притежателят им няма да бъде задържан.

Средно шест души дневно умират в Британска Колумбия от свръхдоза. Това прави общият им брой 2272 души през 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР