Канада ще бъде домакин на спешна среща“ на групата Лима

...
Канада ще бъде домакин на спешна среща“ на групата Лима
Коментари Харесай

Стана ясно коя страна ще бъде домакин на преговори за венецуелската криза

Канада ще бъде хазаин на „ незабавна среща “ на групата Лима по отношение на рецесията във Венецуела, която ще се организира на 4 февруари в Отава, заяви външният министър Кристия Фрийланд, предава AFP, представена от " Фокус ".

Блокът от 14 държави - латиноамериканските сили и Канада - ще „ обсъди стъпките, които можем да предприемем, за да подкрепим Хуан Гуайдо и народа на Венецуела “, заяви тя.

По-голямата част от групата на Лима призова президента на Венецуела Николас Мадуро да се оттегли, тъй като страната му потъва в по-дълбока икономическа и политическа криза, страдайки от недостиг на храна и лекарства, и рязко повишаване на инфлацията.

„ Режимът на Мадуро изостави всякаква легитимност, когато завзе властта чрез нечестни избори “, каза Фрийланд, подновявайки призивите да „ предаде властта на Националното събрание, единствената демократично избрана институция във Венецуела в съответствие с конституцията на страната “.

Гуайдо беше признат за легитимен временен президент от редица държави, включително Съединените щати, които наложиха строги икономически санкции на режима на Мадуро.

Мадуро, който има подкрепата на военните, обвини САЩ и Гуайдо, че се опитват да извършат преврат. Фрийланд заяви, че управлението му е довело до три милиона души, които са избягали от Венецуела, като ООН предупреди, че броят може да стигне пет милиона до края на тази година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР