Kанада не страда от липсата на градове с необичайни имена

...
Kанада не страда от липсата на градове с необичайни имена
Коментари Харесай

Град Азбест в Канада иска да смени токсичното си име

Kанада не страда от неналичието на градове с необикновени имена - Еленска Челюст в провинция Саскачеван, Медицинска Шапка в Албърта, Дилдо в Нюфаундленд, Лабрадор и Свастика в Онтарио. За много жители на Азбест във френскоговорящата провинция Квебек обаче името на града им е станало...твърде токсично, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Водени от тази концепция локални поданици са организирали среща с членове на градската администрация, с цел да обсъдят процеса за промяна на наименованието.
Град Азбест, с население към 7000 души и намиращ се на почти 170 километра източно от Монреал, е кръстен на минералите, добивани в локална мина от края на 19-и век. Близо век градът е водещ световен производител на азбест, който поради токсичността си е неразрешен в редица страни.

Заради отрицателните асоциации, които провокира наименованието, градът не съумява да притегли нужните вложения в сложните времена след затварянето на мината през 2011 година

Кметът на Азбест Юг Гримар стартира пиар акция, с цел да убеди жителите, че обновяването на града стартира със промяна на името. " Решението е мъчно, изборът не е елементарен, само че редица фактори водят в тази посока ", съобщи градоначалникът през ноември предходната година, оповестявайки началото на консултациите.

Очаква се новото име на града да бъде оповестено по-късно през годината. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР