Канада налага нови санкции срещу Русия. Това съобщава РИА Новости,

...
Канада налага нови санкции срещу Русия. Това съобщава РИА Новости,
Коментари Харесай

Канада налага санкции срещу 33 предприятия от отбранителния сектор на Русия

Канада постанова нови наказания против Русия. Това оповестява РИА Новости, базирайки се на Министерството на външните работи на страната. „ Новите ограничения постановат ограничавания върху 33 предприятия в съветския защитителен бранш “, се споделя в изказването.

Канадският външен министър Мелани Джоли изясни, че това решение е взето заради обстоятелството, че тези организации оказват непряка или директна поддръжка на съветските въоръжени сили по време на съветската специфична интервенция в Украйна, написа Москва24.

" Канада постоянно е била и ще бъде на страната на Украйна. Днешните ограничения са последният образец за нашата непоколебима поддръжка за Украйна и нейния народ ", акцентира тя.

Сред организациите, попаднали под глобите, бяха производители на дронове и ракети " Искандер ". Освен това санкционните ограничавания засегнаха Московския физико-технически институт, корабостроителния цех „ Вимпел “, АЕЦ „ Исток “ и Курганския машиностроителен цех.

По-рано канадските управляващи постановиха наказания против девет руснаци и същия брой жители на Беларус. Конкретни имена обаче не бяха посочени.

Ситуацията се усложни, когато в нощта на 24 февруари Владимир Путин разгласи, че е решил да организира специфична интервенция в Донбас. В същото време той акцентира, че проектите на съветските управляващи не включват окупацията на териториите на Украйна. Ръководителите на Донецката и Луганската национални републики Денис Пушилин и Леонид Пасечник желаеха от президента на Руската федерация да помогне за отбиване на експанзията от въоръжените сили на Украйна.

По-късно Европейският съюз, Съединени американски щати и някои други страни постановиха редица наказания против Русия. Те засегнаха съветски чиновници и предприемачи, както и редица браншове на стопанската система – от енергетиката до банковия бранш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР