Кампанията за местните избори или за всеки друг вид вот

...
Кампанията за местните избори или за всеки друг вид вот
Коментари Харесай

Методи Лалов: Спускат ни един милиционер, който е негоден и личностно, и професионално да е главен прокурор

" Кампанията за локалните избори или за всеки различен тип избор е ненавременна и не е първостепенна, когато има подобен тежък проблем като нарушение на законността в процедурата по желание на основен прокурор. Главният прокурор се оказва, с опциите, които има, най-важната фигура в страната, тъй като държи информацията за закононарушенията на властта. А тя желае да си обезпечи подвластен основен прокурор, който да разпъва над нея чадър. "

Това разяснява Методи Лалов, лидер на листата за общински съветници за София на " Демократична България " и някогашен арбитър. Лалов се включи в гражданските митинги против избирането на единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев. Според Лалов няма спор в това, че съставлява политическа групировка и в това време взе участие в цивилен митинг.

" Политическите партии, когато са такива като " Демократична България ", са изразители на гражданската позиция и претенции. Всяка тематика, която касае публични въпроси и запаси, е политически въпрос, тъй като политиката е това - ръководство на публични запаси и процеси. Аз съм на първо място жител и ще продължа да показвам гражданската си позиция. Другото е двуличие и нечиста сделка, която политическите сили употребяват, когато им е комфортно ", добави лидерът на листата на " Демократична България ".

Според Лалов и на национално, и на общинско равнище в София моделът на ръководство е еднакъв. " Политиките не се образуват в органите, в които това би трябвало да става. Националната политика би трябвало да се образува в Народното събрание, само че то е гумен щемпел на Бойко Борисов и на Министерски съвет. Общинското ръководство би трябвало да се прави в общинския съвет, само че той е гумен щемпел на ръководството на Фандъкова, за което е ясно, че в действителност е ръководство на Борисов ", изясни Лалов. В същото време съгласно него това еднолично ръководство е единствено на повърхността, защото редом с него има и подмолно ръководство, " в което група от хора взема решение нашите бъднини ".

" Това е разкъсан публичен контракт. Никъде в конституцията не написа, че в ЦУМ се взема решение кой да бъде основен прокурор. Там написа, че това би трябвало да стане след съревнование, след подчертаване на концепции, след доказване на високи нравствени качества. Спускат ни един полицай, който е неспособен и личностно, и професионално да бъде основен прокурор, камо ли единствен претендент. Как не се откри още един, който да се състезава с него ", съобщи Лалов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР