Кампанията “Призив – в подкрепа на застрашените видове в Родопите“

...
Кампанията “Призив – в подкрепа на застрашените видове в Родопите“
Коментари Харесай

Призив от природата: Редица животински видове в Родопите са пред изчезване

Кампанията “Призив – в поддръжка на застрашените типове в Родопите “ увековечава естествените звуци на района. Всеки стрийминг на особено основан за задачата аудио албум ще се трансформира във финансово подаяние към активността на фондация „ По-диви Родопи “

Ако Родопите можеха да приказват, щяха да опишат, че:

Около 400 типа растения и 87 типа животни в България са на ръба на изгубване, съгласно последни данни на Червената книга на република България. Видове като брадатия лешояд, тюлена монарх и риса от дълго време са заличени от локалната фауна. Голяма част от тези достолепни животни, с основни екологични функции, намират дом в Родопите.

“Животните не могат да приказват. Те изчезват тихомълком . За разлика от тях, ние, хората, можем да заявим позиция ”, под този надпис започва обществената акция на минерална вода „ Велинград ALCALIA “ -  “Призив – в поддръжка на застрашените типове в Родопите “.

Инициативата цели да насочи публичния интерес към казуса и да подкрепи разрешаването му, отправяйки вик за помощ посредством най-универсалния език – музиката.

Природните звуци на Родопите оживяват посредством особено основания за задачата аудио албум “Призив ”, съчетаващ атмосферна “ембиънт ” музика и “гласа ” на Родопски регион и неговите жители. Компилацията е продуцирана и записана от музиканта Ангел Симитчиев и съдържа осем тематични творби, които вплитат в себе си присъщи звуци от дивата и живописна природа на този край.  

От през днешния ден албумът се популяризира в YouTube , като всеки, който желае да поддържа идеята, може да го направи посредством слушане.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР